Enorme telescoop pikt meer dan 100 mysterieuze signalen op uit de ruimte

De grootste telescoop van China heeft meer dan 100 radiosignalen geregistreerd die waarschijnlijk afkomstig zijn van een bron die meer dan 3 miljard lichtjaar bij ons vandaan staat.

Al sinds augustus detecteert de telescoop de mysterieuze radiogolven. Niet eerder zijn er zoveel signalen in zo'n korte tijd opgepikt. Toch is de kans klein dat het aliens zijn die berichten sturen. Veel waarschijnlijker gaat het om een bepaald fenomeen dat diep in de ruimte bestaat. Mogelijk zijn het uitbarstingen van neutronensterren die botsen met zwarte gaten. Andere theorie is dat het neutronensterren zijn met bijzonder krachtige magnetische velden, die ook wel 'magnetars' worden genoemd.

Assistent-professor Vikam Ravi van het California Institute of Technology reageert: "Deze bevindingen vertellen ons dat elk sterrenstelsel een FRB kan genereren. Het vinden van de locaties is een uitdaging omdat er een radiotelescoop voor nodig is die deze extreem korte signalen kan waarnemen en kan lokaliseren."

De Aperture Spherical Radio Telescope staat in Pingtang County, Guizhou, in het zuidwesten van China. Het gigantische ding heeft een diameter van 500 meter en is het grootste en meest sensitieve radio-observatorium dat ooit is gebouwd.

Bron(nen):   Daily Mail