10 feiten over Coca-Cola

1. Coca-Cola bevat fosforzuur Gruwelijke verhalen over scheutjes cola die hele lappen vlees wegvreten zijn tot op heden niet bevestigd. Maar een stevige plas cola kan goed dienen om vuiligheid te verwijderen. 2. Er is meer dan Coca-Cola The Coca-Cola Company heeft meer in handen dan alleen cola. Een greep uit hun assortiment: Sprite, Fanta, Almdudler, Zico, Burn, Minute Made, Innocent Smoothie. Als je elke dag een ander drankje in een andere smaak van The Coca-Cola Company zou drinken ben je ongeveer negen jaar bezig. 3. Coca-Cola is groot In 2011 had Coca-Cola zo’n 46 miljard dollar aan inkomsten. Volgens bedrijfsanalisten moet je voor de naam Coca-Cola algauw 74 miljard dollar betalen. De merknamen Starbucks, Pepsi, Budweiser en Red Bull heb je samen al voor 50 miljard dollar. 4. Coca-Cola is veel Als je alle 2,8 miljoen drankautomaten van Coca-Cola op elkaar zou stapelen dan kan je vier keer de hoogte en de inhoud van het Empire State Building in New York evenaren. 5. Bijna iedereen kent Coca-Cola Het logo wordt door 94 procent van de wereldbevolking herkend. 6. Cola is overal 3,1 procent van alle dranken -op uitzondering van water- die dagelijks worden gedronken, zijn drankjes van The Coca-Cola Company. 7. Mexicanen zijn de beste drinkers De gemiddelde Mexicaan drinkt meer producten van Coca-Cola dan de Amerikanen, Britten, Indiërs en Chinezen samen. 8. Suiker In Amerika is Coca-Cola op jaarbasis goed voor de consumptie van 1,7 miljoen ton suiker. 9. Reclame In 2010 gaf het bedrijf bijna 3 miljard dollar uit aan reclamecampagnes. Meer dan Apple en Microsoft samen. 10. Aluminium Coca-Cola gebruikt per jaar meer dan 300.000 ton aluminium om alle blikjes voor alleen al Amerika te produceren.      

Bron(nen):   Knack      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Edward_II

  Het merk heet “Minute Maid”, niet “Minute Made”.

  “De gemiddelde Mexicaan drinkt meer producten van Coca-Cola dan de Amerikanen, Britten, Indiërs en Chinezen samen.”
  Lees deze zin nog eens goed door en bedenk wat die werkelijk betekent. “Mexicanen drinken gemiddeld…” lijkt me realistischer.

 2. jan bosscher

  1,7 miljoen ton suiker lijkt mij erg weinig.

 3. ramon

  Dat van die mexicaanse dorst voor (o.a.)cola is een rechtstreeks gevolg van het feit dat het kraanwater niet te drinken is en het waterstelsel slecht is. De waterleidingbedrijven zijn in handen van de drankfabrikanten, ze hebben dus geen behoefte om de drinkwatervoorziening te verbeteren.

 4. jantje uitnederland

  Ik meid het als de pest, zolang het mogelijk is.

 5. #JeugdGrapjes ™

  Hier ook nog een bergje feiten en veel meer info over cola: http://www.cola-info.nl/cola-feiten/

Reacties niet toegestaan