De meteoriet van vorige week was slechts een waarschuwingsschot

In Rusland en de wereld halen adem na de inslag van vorige week. Hij was heftig, maar de schade viel mee. Het was bijvoorbeeld minder dan bij de inslag in 1909, waarbij een uitgestrekt (en gelukkig hoegenaamd onbewoond) deel van Siberie werd verwoest. Inmiddels is een ander steenbrok ons op enige tienduizenden kilometers gepasseerd. In het heelal zwerft namelijk van alles rond en soms wordt de aarde door iets daarvan getroffen Volgens deskundigen in de Daily Beast valt de volgende, misschien veel hardere klap, in 2036 te verwachten. Dat komt de meteoriet Apophis voor de tweede keer vlak langs de aarde. De eerste keer zal een schampschot zijn, maar in 2036 kan het raak zijn. Kracht: 20.000 keer Hiroshima. Ter herinnering: de kracht van de inslag van vorige week was 20 keer Hiroshima

Bron(nen):   Daily Beast      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pieternel roodenburg

  Dit bericht piekt de verdeeldheid tussen de Darwinisten en de Apologeten en al zoekend naar de waarheid komt vanzelf de dag waarop het bewijs onomstotelijk vast zal staan.Tot dan leeft en werkt de mens in het zweet zijn aanschijns.

 2. janneke123

  Whhoooo…. 2036, dan ben ik oud genoeg om geplet te worden dus dan valt de schade voor mij wel mee, maar ja de rest van de wereld…

 3. Arie Nouwen

  Die inslag was niet in 1909, maar in 1908. Op 30 juni om precies te zijn, boven de streek Tunguska. Als je dan toch de historie induikt doe het dan gelijk goed.

 4. Herb van Hoogdalem

  20000 * 15 kiloton = 300 Megaton = 6 keer de zwaarste bom door mensen gemaakt. Wordt een heftige knal, maar bij lange na niet heftig genoeg om wereldwijde gevolgen te hebben….

 5. Apekool

  Op 7 februari 2036 zijn de seconden voor het NTP protocol op (op 32 bit computers), mooi moment voor een vette inslag lijkt me.

  • Han

   En tegen die tijd is de boel nog steeds niet omgezet naar 64 bit zeker. Jaja. 🙂

   (in antwoord op Apekool)
 6. dezer

  “maya kalender”…einde der tijden bladieblie

 7. vangodenenmensen

  Misschien moeten we een schietgebedje doen… 😉

Reacties niet toegestaan