Kun je vaker dan één keer corona krijgen?

Velen gaan er van uit dat je immuun bent als je eenmaal ziek bent geweest van het coronavirus. Maar helaas: dat staat nog niet vast.

Wat vooral schrik heeft aangejaagd zijn bevindingen in Zuid Korea. Daar komen steeds nieuwe berichten van de hoogstaande virusbestrijders van het land dat er mensen voor een tweede keer besmet worden. Het zijn er nu al 116. Op honderdduizenden genezen patiënten wereldwijd is dat geen indrukwekkend aantal, maar er is dus wel iets aan de hand.

In Wuhan documenteerden onderzoekers het geval van vier zorgmedewerkers die nadat ze genezen waren verklaard alsnog meerdere keren achter elkaar positief testten. En dan zijn er de losse gevallen: in Japan, Zuid-Korea en aan boord van het ‘coronacruiseschip’ de Diamond Princess doken er mensen op die corona kregen, herstelden, toch weer ziek werden – en corona bleken te hebben.

Het kan zijn dat herbesmetting alleen kans heeft bij mensen met bijzondere kenmerken. Maar zeker is dat niet. En als herbesmetting mogelijk is zijn de rapen gaar.

Bron(nen):   Reuters  ND  Wekingelichtekringen