De computer kan nu werkstukken en essays van studenten nakijken

Professoren in Engeland en de VS lopen te hoop. Er is software ontwikkeld die in staat is - volgens de makers - om essays en werkstukken van studenten na te kijken en te beoordelen. Niet de docent geeft dan een cijfer, maar de software. De ontwikkeling komt niet van de eerste de beste school: Harvard en het MIT hebben de software laten ontwikkelen door non-profit bedrijf EdX. EdX zegt dat de software nu zo goed werkt dat de verschillen bij beoordeling niet groter zijn dan wanneer wordt beoordeeld door mensen. De bedoeling is dat de softwaren vrij beschikbaar komt online, zodat studenten zelf - als ze een versie van hun opdracht klaar hebben, de computer een oordeel kunnen laten geven. Ze kunnen dan verder slijpen aan hun werkstuk als de computer niet tevreden is. De groep professoren die zich verzet tegen deze ontwikkeling wordt gesteund door icoon Noam Chomsky, die het een bespottelijk idee vindt dat computers kunstmatig kunnen denken en dus kunnen oordelen

Bron(nen):   Independent      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    De professor heeft nog altijd het laatste woord. Er is toch niets mis mee om zo’n computerbeoordeling in te zetten als hulpmiddel bij de studie? Studenten maken ook oude tentamens waarvan de beoordeling bekend is, om te testen waar ze staan. Dat is een vergelijkbaar hulpmiddel in mijn ogen.

  2. Spot Gold

    Nog beter is als de computer de lessen geeft én de examens schrijft. Terwijl de student een ap heeft die de examens maakt.

  3. soulsister

    ergens zie ik wel een verband als iedereen tegenwoordig z’n informatie(kennis?) van Internet haalt.

Reacties niet toegestaan