Grotere borsten

Er is een alternatief voor siliconen en pushhup bh’s: stamcel therapie. Of het ethisch verantwoord is, gezonde vrouwen opereren is de vraag, maar helpen doet het wel. De revolutionaire methode gaat, als we The Sunday Times goed begrijpen als volgt. Er wordt een stamcel weggehaald uit vet van de maag of heupen. Die worden geplaatst in de borsten en daar ontstaat op natuurlijke wijze een groeiproces. 
Zoals de methode nu werkt zullen de borsten slechts één cupmaat groeien. Als de methode verder wordt ontwikkeld, kunnen nog betere resultaten worden bereikt. In Engeland is ook al een proef gestart om vrouwen te behandelen die een deel van een borst zijn kwijtgeraakt bij een kankerbehandeling. Die wordt nu experimenteel toegepast in het Princess Grace ziekenhuis, maar kan binnen een half jaar beschikbaar komen voor wie het  wil en kan betalen. 
De kosten zullen rond de achtduizend euro bedragen. "Dit is een belangrijke doorbraak in borstchirurgie," zegt professor Mokbel, de leider van het instituut bij het Prinsess Grace. De borsten voelen ook natuurlijker dan siliconen borsten. En met deze methode ontstaan ook geen lekkages, zoals met siliconen." Het toepassen van stamcel technieken op gezonde vrouwen is omstreden, ook al omdat niet honderd procent vaststaat dat de methode veilig is.

Bron(nen):   The Sunday Times