Grote doorbraak kankeronderzoek

Onderzoekers hebben 21 genetische mutaties in kaart gebracht, die de oorzaak zijn van een groot aantal tumoren.
Deze 21 verwoestende veranderingen van de genetische code liggen ten grondslag aan 97% van de 30 meestvoorkomende kankersoorten.
Een tumor ontstaat, doordat lichaamscellen op een verkeerde manier delen. Tijdens een leven ondergaan cellen een reeks van mutaties. Uiteindelijk kunnen ze dan transformeren tot tumoren, die ongecontroleerd groeien.
Het is van groot belang voor de preventie en behandeling van kanker om meer van de oorzaken van mutaties te weten. Roken en te veel blootstelling aan UV-straling zijn bijvoorbeeld bekende oorzaken van mutaties. Dit weten we, omdat ze een specifieke 'afdruk' achterlaten in de genen.
Een internationaal onderzoeksteam geleid door het Wellcome Trust Sanger Institute in Groot-Brittannië ging op zoek naar meer afdrukken van mutaties. Zij vonden dat 21 verschillende afdrukken verantwoordelijk zijn voor 97% van de mutaties die kanker veroorzaken. Deze studie is onderdeel van de grootste genetische analyse van kanker tot nu toe.
Professor Sir Mike Stratton, directeur van het Sanger Instituut, zei tegen de BBC: 'Ik ben erg enthousiast. Er zijn patronen, afdrukken in het kankergenoom, die ons vertellen wat precies de kanker in de eerste plaats veroorzaakt heeft. Dat is een belangrijk inzicht.' Het gerenommeerde Cancer Research UK vindt de studie fascinerend en erg belangrijk. 'Door het identificeren van de genetische vingerafdrukken ontdekken we verschillende nieuwe processen die leiden tot de ontwikkeling van kanker.'

Bron(nen):   BBC      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Kanker kan al 100 jaar genezen worden. Alleen niet op een manier waarop de pharmaceuten er klauwen met geld aan verdienen en tja, dan is er geen belangstelling voor. Er zijn wereldwijd tientallen klinieken die mensen van kanker genezen en dan bedoel ik écht genezen en niet dat ze na een paar weer een tumor op een andere plek ontwikkelen.
  De tumor is niet de kanker zoals wij geleerd hebben. Het is het symptoom van een hele slechte lichaamchemie met tekorten aan voedingsstoffen en een overdaad aan toxines dat het lichaam niet kan lozen.
  We kunnen massaal het tumor aanvallen en als het weg is, roepen dat we zijn genezen maar zolang het lichaam niet wordt schoongemaakt en onze cellen goed gevoed, is er niets verandert en is de kans levensgroot dat de kanker op een andere plek weer een tumor vormt.

  Zolang de reguliere sector nog steeds blijft geloven dat de tumor de kanker is, zal er geen echte oplossing komen. Er zullen wel heel veel mensen nog rijker worden aan het feit dat kanker steeds vaker voorkomt.

  • Dead Silence

   Ik nodig u uit dit pleidooi voor mijn nichtjes te houden, omdat hun moeder, mijn zus, nu in een potje bij hun in huis staat en ze maar 39 jaar heeft mogen worden. Dat maakt ze misschien na anderhalf jaar weer eens aan het lachen na het horen van ‘s werelds grootste kul.

   (in antwoord op grasspriet)
   • grasspriet

    Het spijt me dat je zus is overleden Dead Silence. Het is geenzins mijn bedoeling iemand te kwetsen. Het zijn echter geen lulverhalen wat ik schrijf.
    Ook in mijn familie komt kanker voor en triest genoeg bij iemand van nog geen 30 jaar. Het ziekenhuis heeft hem een aantal maanden geleden opgegeven en hij zou snel overlijden volgens hen. Door op onderzoek uit te gaan en niets uit te sluiten en maar alles aan te pakken knapt hij nu op. De laatste MRI scan toonde aan dat het tumor niet meer groeit. Hij krijgt langzaam functies terug die waren uitgevallen en de artsen staan versteld en geven toe dat dit niet zou kunnen met wat zij weten.

    Hetzelfde verhaal met een vriend van me die fase 4 leverkanker heeft. In het ziekenhuis wilden ze niet eens beginnen te behandelen. Hij is terecht gekomen bij een natuurgenezer en gaat zichtbaar vooruit. Krijgt weer energie, weer kleur in zijn gezicht en is weer helder in zijn hoofd. Zijn huisarts kwam elke 14 dagen langs en op het moment dat ze dacht hem stervend en bedlegerig aan te treffen, zat hij gewoon in de stoel, liep voor het eerst in tijden zonder rollator en sprak duidelijk en krachtig. Ze was stomverbaasd maar erg enthousiast en stuurt nu zelf ook mensen door naar deze natuurgenezer.

    De verhalen die wij te horen hebben gekregen sinds jaar en dag van pharmaceuten kloppen niet. Daarom kan ik iedereen enkel aanmoedigen open minded te zijn en zelf op onderzoek uit te gaan.
    Het is echt de moeite waard en wellicht kan het op een dag je eigen leven redden.
    Sterkte Dead Silence. Nogmaals mijn excuus als ik je gekwetst heb dat was niet de bedoeling.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • utsjaermets

     Het is fantastisch dat het in die gevallen gelukt is, maar om nu op basis van dat soort individuele gevallen te verklaren dat ‘kanker al 100 jaar genezen wordt’, gaat mij wat te ver.
     Heb je ook een wetenschappelijk verantwoorde onderbouwing van je stelling (die verifieerbaar is) ? Wellicht heb ik een onderzoeksrapport uit de hoek van de natuurgenezers gemist.

     (in antwoord op grasspriet)
    • Braindamage

     We kunnen al heel veel meer dan we denken. Maar heel veel zaken worden voor verschillende doelen instandgehouden door (laten we voor het gemaak zeggen) de beheerders van de mensheid op aarde. De meeste mensen laten zich graag onderwerpen door deze “beheerders”, en daarom zal er ook niet snel verandering komen.

     (in antwoord op grasspriet)
    • Dead Silence

     Dank, geaccepteerd. Neemt niet weg dat Jomanda e.c. wereldwonders denken te zijn. Desalniettemin zal ik ook niet ontkennen dat er rottigheid is in de pharmaceurische industrie.

     (in antwoord op grasspriet)
 2. Mam2013

  De mensen zouden eens moeten kijken en luisteren naar een lezing van Dr.Rath op Youtube. De grote chemie concerns zoals Monsanto, IG Farben, BASF, Bayer, Dow, Dupont en noem ze maar op zijn medeverantwoordelijk voor het instant houden van die rot ziekte. Deze bedrijven hebben er alleen maar baat bij dat de ziekte blijft bestaan zodat men er weer geld aan kan verdienen. Men dient de bron aan te pakken. Roken wordt in dit artikel genoemd. Maar wat dacht men van GMO’s Genetisch Gemanipuleerde Gewassen. Lekker klooien met genen van mens en dier. Mais en Soja Roundup ready maken om vervolgens weer hun eigen bestrijdingsmiddelen met glyfosaat er over heen sproeien en lekker verwerken in voedingsmiddelen of als veevoer voor de koeien, kippen en varkens. Iedereen lekker ziek maken en vervolgens komt de wetenschappers met dure onderzoeken en de farmaceutische industrie met het dure middel tegen de kanker….leuk cirkeltje iedere keer. Dat lost niets op! Hennep schijnt het goed te doen als wondermiddel tegen kanker….maar dit wordt verzwegen door overheden. Want ojee stel je eens voor een plantje weegt niet op tegen een duur medicijn. Als met nu ook eerst eens begint het voedsel dat in de schappen ligt een stuk gezonder te maken dan komen we al een stuk verder. Ben het grotendeels met grasspriet eens.

Reacties niet toegestaan