Vrouwen worden steeds mooier

De evolutie maakt vrouwen steeds mooier, dat is de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Helsinki. Vrouwen worden steeds mooier, terwijl mannen net zo onaantrekkelijk blijven als voorheen.
Hoe dat komt? Mooie vrouwen krijgen meer kinderen dan hun onaantrekkelijke seksegenoten en een groot deel van deze kinderen zijn meisjes. Die - eenmaal volwassen - tot aantrekkelijke vrouwen zijn uitgegroeid en dan begint alles weer van voren afaan. Omdat dit patroon al lange tijd bestaat, is er sprake van een 'beauty race' die maar doorgaat.
Volgens de onderzoekers in Helsinki hebben mooie vrouwen 16 procent meer kinderen dan de lelijkerds. Voor dit onderzoek werden 1.244 vrouwen en 997 mannen gevolgd gedurende hun hele leven. En werd aan de hand van foto's gekeken hoe het er voor stond met hun aantrekkelijkheid. Ook werd geboekstaafd hoeveel kinderen ze kregen. 
Eerder al had een evolutionaire psycholoog van de London School of Economics ontdekt, dat mooie ouders vaker dochters krijgen. Dit verschijnsel werd gezien als een 'evolutionaire strategie' van ons DNA. Als aantrekkelijke ouders vaker dochters krijgen en als schoonheid in hoge mate erfelijk is, dan is het logisch dat vrouwen over meerdere generaties mooier worden dan mannen.
Zijn deze recente inzichten voor mannen nu een enorme deceptie?
Nee, zegt The Times. Het uiterlijk van de man doet er in de ogen van vrouwen niet zo toe.  Zolang een man rijk en succesvol is, blijft hij een aantrekkelijke partij. 
 

Bron(nen):   The Times