Gadaffi junior: meer democratie s.v.p.

Saif al-Islam Gadaffi, de oudste zoon (37) van de Libische dictator Muammar Gaddafi, is aan de Londense universiteit gepromoveerd. Zijn proefschrift, 428 pagina's dik, is een pleidooi voor meer democratie en een prominentere plaats voor handel op het wereldtoneel.
Dit zijn vrijmoedige geluiden van de zoon van de langstzittende dictator (40 jaar) ter wereld. Bovendien wordt Saif als troonopvolger gezien en als de man die op enig moment de knoet van zijn vader zal overnemen.
Gadaffi jr. heeft het beste met de mensheid voor, zoals blijkt uit dit citaat dat The Times aan zijn proefschrift ontleent: Gadaffi “analyses the problem of how to create more just and democratic global governing institutions, focusing on the importance of the role of  civil society”.
Een dergelijk beschaafd geluid moet zondermeer hoopvol klinken voor degenen die in Gadaffi's vaderland in de gevangenis zitten of anderszins gemaltraiteerd worden, omdat ze niet hard geoeg juichen voor de zittende potentaat.
Voor wie zich verder wil verdiepen in de denkwereld van de jonge promovendus, volgt hier de volledige titel van de dissertatie: The Role of Civil Society in the Democratisation of Global Governance Institutions: From Soft Power to Collective Decision Making?

Bron(nen):   The Times