Nederlandse man: de langste en bijna de slankste

Een vergelijking in de Amerikaanse media van de Amerikaanse, de Franse, de Japanse en de Nederlandse man. En de Nederlander wint: lang en tamelijk slank. Het gaat om de gemiddelde man tussen de 30 en 39 jaar oud.
  United States BMI: 29 Lengte: 176.4 cm Taille:99.4 cm Japan BMI: 23.7 Lengte: 171.4 cm Taille: 82.9 cm Frankrijk BMI: 25.55 Lengte: 174.4 cm Taille: 92.3 cm Nederland BMI: 25.2 Lengte: 183.3 cm taille: 91 cm De BMI van de gemiddelde Nederlander is iets te hoog - 25 is de bovengrens - maar hij is slanker dan de Amerikaan en de Fransman 
 
   
Van groot naar klein: Nederlander, Amerikaan, Fransman, Japanner. Let op de buikjes!

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter

  Wat een Diederik Stapels heb je toch. Klopt helemaal geen bal van. Bijna iedereen is te zwaar. En anders is het een genetische afwijking. Dan heb je mazzel of niet. Of een buikje nou gezond is of niet, vrouwen hebben er meestal meer van: buikvet. Daarom leven vrouwen misschien ook al langer.
  Maar ja, wie zal het zeggen ?
  Niet die domme onderzoekers die voor geld alles publiceren.
  Er zal wel een serieuze onderzoeker zijn.
  En er zijn verbanden, maar vaak zien ze er geen 1.

 2. Henrica Maria

  Ja en? Zijn we nu extra blij?

 3. catchit64

  Ik vind dit soort publicaties wel lachwekkend. Ik heb al lange tijd geen vertrouwen in de wetenschap en ben ervan overtuigd dat een groot deel van het geld voor onderzoek in de zakken van deze zogenaamde onderzoekers verdwijnt.
  Dus… lees het, lach erom en zie het als dom vermaak.

Reacties niet toegestaan