Reizigers naar Mars gezocht

In 2010 gaan enkele astronauten een ruimtereis naar Mars maken gedurende 520 dagen. Het betreft nu nog een simulatie en in werkelijkheid zullen deze ‘astronauten’ de stad Moskou niet verlaten. Doel is te onderzoeken hoe de psychische en medische effecten zullen zijn van een dergelijke lange en verre reis.
Deze ‘missie’ is onderdeel van het project Mars500, een onderneming van de ESA en het Russische instituut voor biomedische kwesties. Een en ander vindt plaats in een speciale geïsoleerde locatie bij eerder genoemd instituut.
In juli is een soortgelijk onderzoek afgerond, dit was naar aanleiding van een 105-dagen durende namaak-ruimtereis. ESA is nu op zoek naar twee kandidaten voor de 520-dagen durende trip en ook naar 2 reserves. Aan deze zogenaamde ruimtereis (250 dagen heen, 30 dagen op Mars, 240 dagen om terug te vliegen naar de aarde) gaan ook nog 4 maanden van voorbereiding vooraf.
Kandidaten dienen tussen de 20 en de 50 jaar te zijn, in goede gezondheid te verkeren en niet groter te zijn dan 1.85 meter. Verder is een medische, biologische achtergrond, of ervaring als ingenieur of computerdeskundige een aanbeveling.

Bron(nen):   Physorg.com