We hebben geen recht op gezondheid, maar op seks en kinderen

Wetenschap
maandag, 28 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Waarom heeft iedereen het over recht op gezondheidszorg en niemand over recht op seks en kinderen? We zijn op de wereld om ons voort te planten en nergens anders voor, schrijft evolutionair psycholoog Satoshi Kanazawa.
Gezondheidszorg kan het leven verlengen en de kwaliteit daarvan verbeteren. Maar waarom zou langer leven zo belangrijk zijn? En waarom zou dat een recht zijn waarvoor de overheid de kosten betaalt? De meeste andere dingen moeten we in een kapitalistisch land immers ook zelf betalen, dus waarom de dokter niet? Gezond zijn is immers niet het doel van het leven. Voortplanting is het doel! Als er al iets zou zijn waarop we recht hebben, dan is het niet op gezondheid of gezondheidszorg, maar op seks en kinderen.
Als Barack Obama werkelijk vindt dat hij alle Amerikanen kans  moet geven op ontplooiing en een zinvol bestaan, kan hij beter vruchtbare vrouwen laten invliegen uit de Oekraïne en Rusland, zodat de miljoenen Amerikanen, vooral mannen, die nu kinderloos en dus nutteloos sterven het doel van het leven kunnen bereiken
Bron(nen): Psychology Today