Het verband tussen de verwoestende storm Haiyan en de opwarming

Er was ons door klimaatwetenschappers belooft dat als gevolg van de opwarming van de aarde het aantal incidenten met extreem weer zou toenemen. Het is dus verleidelijk te denken dat Haiyan iets te maken heeft met de opwarming van de aarde. Slate besteedt aan die vraag een beschouwing. En de eerste vaststelling is dat het aantal zware stormen in de tropen vermoedelijk omhoog gaat en al omhoog is gegaan door de opwarming. De temperatuur van het zee water speelt een doorslaggevende rol bij het ontstaan van orkaan en tyfoons. De temperatuur van het zeewater stijgt en dus is de kans op zware stormen groter. Iets anders is of daarmee ook is verklaard dat de orkaan zo veel heviger was dan een  'gemiddelde' orkaan. Of dat valt toe te schrijven aan de verandering van het klimaat valt nog niet te zeggen. Als de komende jaren de stormen niet alleen talrijker worden - want dat zal zo zijn - maar ook zwaarder, dan duidt dat op een verband tussen klimaat en ernst van orkanen. Nu is het nog te vroeg om dat verband te leggen

Bron(nen):   Slate      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  we zouden hier ook een mediterraan klimaat krijgen, en daar is volgens mij nog geen sprake van….

 2. kletsmajoor

  De totale hoeveelheid energie in tropische cyclonen zit al sinds 1992 in een dalende trend en is op dit moment 76% van het lange termijn gemiddelde. Zie link hieronder.

  http://wattsupwiththat.com/2013/11/10/bjorn-lomborg-on-haiyanyolanda/

 3. Het kan anders...

  Jaja…”” Nu nog te vroeg n verband te leggen.”” Hahaha . De volgende nonsense uitspraak is daarna steevast”” het ging nog veel sneller dan verwacht of voorspeld””. Opzouten al die pseudowetenschappers zonder realiteitsbesef.

Reacties niet toegestaan