Amateur maakt unieke ruimtefoto’s

Opzienbarende foto's van een amateur astronoom. De Britse Peter Shah, 38, zaagde een stuk uit zijn dak en installeerde op zolder een bescheiden 8-inch telescoop. Maandenlang wachtte hij geduldig tot het moment daar was om een reeks prachtige foto's van de Melkweg te schieten.
Zijn foto's laten een grote varieteit aan sterren zien die lichtjaren verwijderd zijn van de aarde. En ze doen niet onder voor de foto's die eerder door de Hubble-telescoop werden gemaakt (kosten: kleine 4 miljard dollar).
Peter Shah gaf ongever 20.000 pond aan voor zijn spulletjes. Hij installerde de zaken op zijn zolder en brak het dak open, omdat hij zo op zijn gemak kon zitten wachten en gluren in zijn telescoop tot het geschikte moment daar was om af te drukken.
Shah woont niet ver van Welshpool, werkt overdag op kantoor en is een toegewijd astronoom sinds hij op zijn 7de van zijn moeder een telecoop van 5 pond kado kreeg.
Deze opzienbarende collectie foto's wordt nu bijeen gebracht in het boek Mirror Image. Meer foto's ziet u als u naar de 2de link gaat.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  meer foto's