Je arm als touchscreen

Als je het toetsenbord van je Blackberry of zelfs het mooie touchscreen van je iPhone maar lastig in het gebruik vind is dit misschien dé oplossing. Deze nieuwe techniek, onder de naam Skinput, maakt van je onderarm een touchscreen, met alle gemakken van dien.
Het systeem bestaat uit een slimme combinatie van twee bestaande technieken. Ten eerste is daar een mechanisme dat het ultalage geluid opvangt wat wordt voortgebracht als je met je vinger ergens op de huid tikt. Daarnaast is er de picoprojector, een ultrafijne projector die ook in sommige mobieltjes wordt gebruikt.
Vanuit een armband wordt een menu met toetsen op je arm geprojecteerd, en een accoustische geluiddetector, ook in de armband, weet precies op welk deel je met je vinger gedrukt hebt. De detector weet dat door gebruik te maken van de verschillende geluiden die voortgebracht worden wanneer we op verschillende delen van onze armen tikken. Door de samenstelling van spieren, onderliggende botten en de huid geeft elk gebiedje op je arm net een andere frequentie als erop getikt wordt, en van deze frequentie maakt de detector gebruik.
Twintig vrijwilligers hebben Skinput getest, en allen vonden het buitengewoon prettig in gebruik. Mooi is vooral dat het systeem ook werkt wanneer het hele lichaam in beweging is. Door de combinatie met wifi-verbinding kan het in de toekomst makkelijk gebruikt worden om bijvoorbeeld een telefoon aan te sturen. Donna Haraway, auteur van A Cyborg Manifesto (1985), waarin ze stelde dat mens en machine al zo onafscheidelijk en wederkerig zijn dat de moderne mens per definitie cyborg is, kan hiermee tevreden zijn. De grenzen worden vager en vager. 

Bron(nen):   NewScientist