Surfende muizen

Een Australische botenbouwer heeft een groep muizen leren surfen.

Shane Wilmott maakt replica’s van surfplanken op muizengrootte en leert muizen surfen op kleine golven vlakbij het strand. De muizen leggen een aardige afstand af en zijn zelfs in staat om bochten te maken door het gewicht van hun lichaam te verplaatsen.

Wilmott kweekt de muizen zelf en vertelt: ‘Muizen zijn ongelooflijk goede zwemmers. Als ze van hun plankje vallen, zijn ze heel goed in staat om te blijven peddelen tot dat ik ze opvang. Van vissen hebben ze weinig te vrezen. Hun grootste vijanden zijn eigenlijk de meeuwen. Vandaar dat ik altijd een oogje in het zeil houd. ‘Mijn ‘boys’ zijn niet alleen mijn huisdieren, ze zijn mijn vrienden!’

Willmott begon 25 jaar geleden met het trainen van de eerste muizen. Nu stort hij zich op het perfectioneren van de surfplankjes. Zijn vaardigheden als botenbouwer komen daarbij goed van pas. Vier mannetjesmuizen trainen nu in bad met de nieuwe planken. Als dat goed gaat, mogen ze hun kunsten in het zwembad in de achtertuin van Willmott vertonen, waar een op afstand bestuurbaar bootje zorgt voor golfjes. Pas daarna mogen ze naar het strand.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  Video: surfende muizen