Reuzenpanda babyboom, ondanks minipenis

Goed nieuws over de met uitsterving bedreigde panda. In een reservaat in Sichuan is sprake van een kleine babyboom. Dit jaar zijn er al 19 pandaatjes geboren, meer dan de 18 in het voormalige recordjaar 2006. Het grote aantal geboortes is echter meer het werk van de wetenschappers die kunstmatige inseminatie toepasten, dan van de panda’s zelf, die bekend staan om hun onwilligheid tot paren in gevangenschap. Zozeer dat dierentuinen speciale dvd met panda porno hebben ontwikkeld, wat overigens ook niet gewilde effect heeft.

’s Werelds meest befaamde natuurkenner David Attenborough heeft zo zijn eigen kijk op het probleem van de pandaseks:

"In een filmfragment is te zien hoe ze ‘het doen’ en als de panda’s het zelf niet doen, dan tjonge jonge, doen de Chinezen het wel voor ze. Tijdens het commentaar moet ik zeggen: 'En de oorzaak van het probleem is…' En dan is er een close-up van de penis van een reuzenpanda- en die is maar een kwart inch lang (een inch is 2,6 cm). Dat is dus het probleem. En wat doen ze in China? Huppekee, kunstmatige inseminatie!"

Attenborough bekent dat hij zelf toch wel even met de ogen moest knipperen toen hij de pandapenis zag. "Hij is ongeveer zó groot," en houdt zijn vingers omhoog alsof hij een onzichtbare Werther’s Original vasthoudt.

Bron(nen):   The Huffington Post  The Sun