Regen van dode vogels in Arkansas: begin van het einde?

De duizenden vogels, die op oudejaarsavond uit de lucht vielen boven het stadje Beebe in de Amerikaanse staat Arkansas, zijn waarschijnlijk gestorven van angst. Dat hebben de veterinaire diensten van Arkansas gemeld. Er wordt nog een onderzoek gestart om andere oorzaken uit te sluiten, maar naar verluidt zijn er geen tekenen van vergiftiging of ziekte.

De mysterieuze vogelregen begon iets voor middernacht op 31 december. In een mum van tijd lagen de straten van Beebe bezaaid met meer dan 5000 epauletspreeuwen.

Ondertussen is er sprake van een tweede massale sterfte. Ongeveer 200 kilometer van Beebe werden ongeveer 100.000 dode vissen, vooral zoetwaterbaarzen, aangetroffen in de rivier Arkansas, nabij het plaatsje Ozark.

Biologen denken niet dat de sterfte van de vissen en de vogels iets met elkaar te maken hebben. Christelijke bronnen denken daar anders over. Zij verwijzen naar passages in de Bijbel die het einde der tijden aankondigen, terwijl science-fiction liefhebbers denken dat het het werk is van buitenaardse wezens.

Bron(nen):   Knack  NOS  France Soir