Echo van de oerknal? Astrofysici onthullen vandaag grote ontdekking

Met behoorlijk wat tamtam is een bijzondere persconferentie aangekondigd op Harvard waar sterrenkundigen een heel bijzondere ontdekking gaan onthullen en toelichten. Algemeen wordt aangenomen dat de wetenschappers de echo hebben weten te traceren van de oerknal. Het zou gaan om zwaartekrachtgolven uit de beginperiode van het universum. Die golven zijn een soort rimpels in de ruimtetijd, afdrukken die ontstaan zijn toen het universum 13,8 miljard jaar geleden geboren is. Een echo van de Big Bang of oerknal dus. Volgens The Guardian heeft een gespecialiseerde telescoop, Bicep (Background Imaging of Cosmic Extragalactic Polarization), het signaal opgevangen. Het zou het laatste nog ontbrekende bewijs zijn van de stellingen van Einstein. De persconferentie is om 17.00 uur en is hier live te volgen  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  BOOOOOM,..OOOOM…OOOM

 2. Anton van Haasteren

  ET gevonden?

 3. De Staatsburger

  De kosmische achtergrondstraling is al in 1964 ontdekt.

  • AT

   Het gaat hier niet om achtergrondstraling, die is ontstaan door de warmte die na de oerknal vrijkwam in de vorm van licht. Blijkbaar gaat het hier om een soort schokgolven.

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • De Staatsburger

    De kosmische achtergrondstraling werd toen ook de echo van de oerknal genoemd. Wat ze nu hebben gevonden zijn fluctuaties in de ruimte-tijd-kromming (zwaartekrachtgolven).

    (in antwoord op AT)

Reacties niet toegestaan