Dit weten we over de Delta-Plus variant

Een nieuwe variant van de delta-coronavirusvariant duikt over de hele wereld op en roept vragen en zorgen op. Dit is wat we tot nu toe weten: het lijkt kwalijker dan de deltavariant, want besmettelijker en beter in staat vaccins te ondermijnen. Maar echte doorbraken worden nog nergens gemeld.

Zuid-Koreaanse agentschap voor ziektebestrijding en -preventie zei dinsdag dat het ten minste twee gevallen van de nieuwe Delta-Plus-variant van het coronavirus had geregistreerd. Het is aangetroffen in verschillende andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en India.

De variant werd voor het eerst geïdentificeerd in Europa in maart en staat ook bekend als B. 1.617.2.1 of AY.1.

Volgens Public Health England in juli zijn minstens 39 bevestigde gevallen van de Delta-Plus-variant gevonden in Engeland, samen met zes waarschijnlijke.

Vorige maand bestempelden ook experts in India de variant als een zorgwekkend en waarschuwden ze dat deze meer overdraagbaar leek dan de vorige versies.

Maar echt doorgebroken lijkt de variant nog nergens, schrijft de Washington Post.  Waakzaamheid is geboden, zegt de minister van Volksgezondheid van het zwaar getroffen India. "We hebben gezien wat er met delta in India gebeurt en hoe snel het zich verspreidde ... Waarom zouden we denken dat de Delta-Plus-variant anders zou zijn?"

Bron(nen):   Washington Post