Misschien heeft u diabetes type 2 zonder dat u dat weet

Wetenschap
door Admin
zaterdag, 19 februari 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Herkent u een van de volgende symptomen? 1. Minder energie en minder actieve levenshouding dan voorheen, maar u wijt dat aan stress of ouder worden 2. U bent onlangs wat aangekomen, maar wijt dat aan het ouder worden, 3. U heeft steeds zin in koolhydraten en voelt zich nooit echt voldaan na het eten. 4. Mensen om u heen vragen zich wel eens af waarom u toch constant aan het eten bent.
Als dat het geval is, bent u misschien een van de miljoenen mensen in de westerse wereld die rondlopen met diabetes type 2 zonder dat te weten. Alleen in de VS al zijn zeker 7 miljoen ongediagnostiseerde gevallen. Diabetes type 2 ontwikkelt zich langzaam en sluipend, het komt niet van de ene dag op de andere. Sommige onderzoekers zeggen dat de gemiddelde persoon die de diagnose krijgt de ziekte al zeker 7 jaar onder de leden had.
De toename van diabetes type 2 komt door onze westerse leefstijl, en de continue aanwezigheid van voedsel. Gezond eten, en af en toe een preventief bezoekje aan de huisarts is dan ook aan te raden.