‘Wonders of the Universe’: BBC start nieuwe serie met Brian Cox

De BBC kondigde al een tijdje de nieuwste serie met Brian Cox aan, middels een redelijk onheilspellend filmpje en een raadselachtig 'coming soon...'. Inmiddels heeft de omroep bekend gemaakt dat Wonders of the Universe a.s. zondag van start gaat. 

Je kunt je afvragen waar Cox de tijd vandaan haalt om, naast zijn hoogleraarschap aan de universiteit van Manchester en zijn werk voor de deeltjesversneller in Genève, zo'n degelijke serie over het universum samen te stellen. En dan ook nog te twitteren, te pendelen, raclette te eten en te vaderen. Maar het zou zo maar kunnen dat Cox over een eigen dimensie beschikt om door het universum te kunnen reizen. 

In deze vier nieuwe afleveringen behandelt Cox onder meer het begrip tijd, de 'big bang' en het principe van de thermodynamica. Luister naar de briljante uitleg van de professor en je vraagt je af waarom je zoiets simpels nooit eerder hebt doorzien. 

Cox' vorige programma, getiteld Wonders of the Solar System heeft de Nederlandse zenders nooit gehaald. Daarom heeft het echt zin om aanstaande zondag om 22:00 uur te kijken naar BBC2. Desnoods zet je de Engelse ondertiteling (via teletekst 888) aan om niets van zijn uitleg te missen.

Bron(nen):   BBC News  Daily Mail  BBC