Primitieve mannen worden woest als je morst met hun bier

Als een man je heel boos aankijkt als je met zijn bier morst, valt hij terug op zijn primitieve instincten. Dergelijk gedrag was normaal bij holbewoners en treedt nog steeds op bij apen en andere primaten. Maar daar waar apen elkaar boos blijven aankijken tot er eentje wegkijkt, gaan mannen eerder op de vuist en heb je al snel de hele kroeg op stelten, beweren onderzoekers.

Ze lieten mannelijke vrijwilligers een persoonlijkheidstest invullen en keken of ze dominant waren. Daarna werd hen gevraagd naar een scherm te kijken waarop een reeks van gekleurde stippen verschenen en weg te kijken bij bepaalde patronen. Tegelijkertijd werd in een flits foto's van boze, blije of neutrale gezichten getoond. Dat ging zo snel dat je ze niet bewust opmerkte, maar subliminaal zouden ze wel worden geregistreerd door de hersenen. De tijd voordat de mannen wegkeken werd tot op de milliseconde gemeten.

Bij dominante mannen duurde het het langst voordat ze wegkeken van boze gezichten. 'Als mensen dominant zijn, tonen ze dat al na een fractie van een seconde', licht David Terburg van de Universiteit Utrecht toe.

Tip: bestel snel een nieuw biertje voor zo'n type voor je de poppen aan het dansen hebt.

Bron(nen):   Daily Mail