Kind met ADHD wordt volwassene met ADHD

Er wordt veel gepraat over kinderen met ADHD. Maar kinderen die de aandoening echt hebben - dus niet de kinderen die drukker zijn dan hun ouders willen - hebben nog steeds ADHD als ze volwassen zijn.

Een nieuwe studie waarbij mensen met ADHD jarenlang zijn gevolgd, toont aan dat buitengewoon drukke kinderen uiteindelijk opgewonden volwassenen worden, de kwaal blijft bij ze, lang nadat ze de schoolbanken zijn ontgroeid. Het zit in de genen, schrijft Fact. Er zijn twaalf genen gevonden die het risico op ADHD verhogen. En als je die als kind hebt zul je daar levenslang de gevolgen van hebben, positief en negatief.

Onderzoekers van het Seattle Children’s Research Institute volgden 558 jonge patiënten zestien jaar lang en zagen dat 90 procent van de ADHD’ers als jonge volwassene de aandoening nog steeds had. Bij ADHD zijn mensen sneller afgeleid, drukker en ze doen vaker dingen zonder na te denken.

"Het is belangrijk voor mensen met de diagnose ADHD om te weten dat het normaal is om momenten in je leven te hebben waarin dingen moeilijker kunnen zijn en andere momenten waarop dingen meer onder controle voelen", zegt hoofdonderzoeker Margaret H Sibley, PhD, universitair hoofddocent psychiatrie.

Bron(nen):   Neurology Advisor  Fact