De sleutel tot succes: werk vier uur per dag en niet acht

Je wilt graag de beste zijn in wat je doet, dus werk je minstens twaalf uur per dag, neem je elk telefoontje aan en check je om de vijf minuten je e-mail.
Doe dat maar niet meer. Onderzoekers hebben in kaart gebracht hoe violisten aan een conservatorium oefenden: kortere perioden maar heel intensief en het liefst voor de lunch. Daarna nemen ze een pauze tot ‘s middags 4 uur; de mindere spelers oefenden gestaag de hele dag door.
De sleutel tot succes is volgens Business Insider harder werken in korte tijd. Daarna neem je een lange pauze en ga je weer aan het werk.

En dat geldt niet alleen voor violisten. De onderzoekers merkten dat succesvolle romanschrijvers dezelfde gewoonten er op nahouden. Beroemde schrijvers werken meestal ‘s ochtends een uur of vier, waardoor ze de rest van de dag kunnen uitrusten. Succesvolle auteurs die controle hebben over hun werkhouding blijven gemotiveerd om hun productiviteit te optimaliseren. Op die manier beperken ze hun intellectuele activiteit tot een vaste dagelijkse hoeveelheid als ze aan een langdurig project moeten werken.

Bron(nen):   Business Insider