Kinderen hebben liever vriendjes van dezelfde cultuur

Canadese onderzoekers observeerden Aziatisch-Canadese en Frans-Canadese kleuters en ontdekten dat kinderen het liefst spelen met kinderen met dezelfde etnische achtergrond, ook als ze naar een kinderdagverblijf gingen waar kinderen uit verschillende culturen opgevangen werden. De kinderen gingen actiever met elkaar om als ze dezelfde achtergrond hadden. Als ze samen met een kind uit een andere cultuur waren, speelden ze vaker alleen.

In totaal werden 30 Aziatisch-Canadese en 30 Frans-Canadese kleuters uit 6 kinderdagverblijven in Montréal en omgeving onderzocht. De kinderen werden gekoppeld aan een kind dat ze al minstens 3 maanden kenden.

Aziatisch-Canadese kinderen praten minder en pakken vaker speelgoed van elkaar af. Als ze met andere Aziatisch-Canadese kinderen speelden was er ook meer concurrentie. Frans-Canadese kinderen gebruikten langere zinnen tijdens het spelen met andere Frans-Canadese kinderen. Bij het spelen met Aziatisch-Canadese kinderen praatten ze minder. Ze passen zich dus wel enigszins aan de cultuur van de ander, maar kennelijk verliep de interactie dan toch minder vlot

Bron(nen):   Science Daily