Wat zegt je neus over jou?

Wetenschappers van de Ben-Gurion Universiteit in Israël hebben vastgesteld dat er 14 verschillende neustypes zijn, die ook iets zeggen over de persoonlijkheid van de eigenaar. Ze toerden langs winkelcentra in Europa en Israël, waarbij ze foto's maakten van mensen met interessante neuzen. Vervolgens werden de 1.300 foto's gesorteerd.

De meest voorkomende neus, met name onder mannen, was de 'vlezige neus', waarvan prins Philip een voorbeeld is. Dit type kwam voor bij bijna een kwart van alle bestudeerde de gezichten. Volgens de geleerden is iemand met zo'n neus hoogstwaarschijnlijk gul, emotioneel, hulpvaardig en gevoelig.

Wayne Rooney (Manchester United) heeft een van de meest aantrekkelijke neuzen, volgens de onderzoekers. Ze noemen dit type de 'stompe neus'. Veel mensen vinden dit een mooie neus, maar hij wordt ook vaak gezien als een teken van onvolwassenheid.

De 'haviksneus' van Barbra Streisand vindt bijna niemand aantrekkelijk.

De 'Mirren-neus' is smal en puntig. Hij is vernoemd naar Helen Mirren.

De 'Griekse neus' heeft een klassieke vorm en vind je vaak terug bij modellen, maar ook bij de Spaanse profvoetballer Fàbregas. Deze neus komt slechts bij 3% van de mensen voor.

De 'Harry Potter neus' kenmerkt een koele, zakelijke strateeg. Deze neus komt voor bij 9% van de mensen.

De 'Romeinse neus', zoals die van Tom Cruise, werd ook gespot bij bijna 9%. Mensen met dit type neus zijn ambitieus, moedig en helder denkend.

De 'hemelse neus': een aantrekkelijke vorm die bij 13% van de mensen voorkomt, waaronder Carey Mulligan.

lees verder bij de Daily Mail

Bron(nen):   Daily Mail