Auto zonder chauffeur gespot in China

Diverse landen werken al geruime tijd aan de ontwikkeling van een auto die zonder bestuurder kan rijden. Het idee hierachter is dat auto’s dan veel veiliger zouden zijn. Er zijn vast een hoop mensen die vinden dat ze heel goed kunnen rijden, maar een bestuurder zal toch altijd onder doen voor de techniek, aangezien deze op het gebied van reactietijd en alertheid gewoon veel beter, sneller, veiliger en makkelijker is. Daarom is het belangrijk om de auto zoveel mogelijk taken van de bestuurder te laten overnemen.

Het was Duitse wetenschappers al gelukt om een auto te besturen met de hersenen, maar nu zijn ze in China nog een stapje verder. Daar hebben ze het namelijk voor elkaar gekregen om een auto probleemloos zonder bestuurder over een drukke snelweg te laten rijden. De auto legde maar liefst 280 kilometer af en dat zonder de hulp van GPS. Hierbij regelde de auto alles helemaal zelf. Zo moest hij zelf remmen, van rijbaan wisselen en zelfs auto’s inhalen.

Dan vraag je je natuurlijk af hoe dit kan. De auto maakt gebruik van videobeelden en sensoren om zich door het verkeer te manoeuvreren. Nu is het maar de vraag of deze techniek ook daadwerkelijk gebruikt zal worden in de toekomst, aangezien videobeelden en sensoren minder goed zullen werken in het donker of met slecht weer.

Bron(nen):   Popular Science