Muziek beinvloedt de smaak van de wijn

Wist je dat de muziek die je hoort tijdens het drinken van een glas wijn van invloed is op de smaak? Dat blijkt uit een onderzoek met meer dan 200 proefpersonen die 1 of 2 glazen rode of witte wijn te drinken kregen. De deelnemers werden ingedeeld in 5 groepen: 4 daarvan kregen 1 soort muziek te horen en de 5e groep hoorde geen muziek terwijl ze de wijn dronken.

De muziek die ze hoorden was:

  1. Carmina Burana Carl Orff: krachtig en zwaar
  2. Wals van de Bloemen van Piotr Ilich Tsjaikovski’s Notenkraker: subtiel en verfijnd
  3. Just Can’t Get Enough van Nouvelle Vague: licht en fris
  4. Slow Breakdown van Michael Brook: vol en zacht.

Na de proeverij werd gevraagd om de smaak van de wijn te beoordelen die ze gedronken hadden door te kiezen uit de beschrijvingen die hierboven bij de muziek staan. De meerderheid koos voor de beschrijving die paste bij de muziek die ze gehoord hadden. Zo kun je dus een fles van de goedkoopste huiswijnen oppeppen tot een krachtige rode of een lichte, frisse witte wijn. Restauranthouders kunnen er ook hun voordeel mee doen en wijnhandelaren zouden kunnen overwegen om een muziekadvies op de etiketten van wijnflessen te zetten.

Bron(nen):   The Daily Telegraph