Onze huwelijken zouden beter zoals de Chinese zijn

Chinezen benaderen het huwelijk heel anders dan westerlingen. Dat is ook de verklaring waarom Chinezen in het algemeen meer tevreden zijn over hun relatie dan westerlingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of Queensland. De Australische onderzoekers menen dat een aantal concepten van de Chinese huwelijksopvatting zouden moeten worden verwerkt in westerse relatie-trainingen.

Chinezen hechten veel waarde een goede relaties in een groter familieverband, het vervullen van de plichten tegenover de partner en andere personen en het beschermen van de waardigheid van de partner. In het westen daarentegen wordt bijzonder veel nadruk gelegd op romantiek, passie en de uitwisseling van gevoelens tussen de partners.

De westerse huwelijkswaarden zijn ongetwijfeld belangrijk, maar het is voor echtparen belangrijk om te voelen dat ze tot een grotere familie behoren en dat er inspanningen gedaan moeten worden om het huwelijk in stand te houden, aldus de onderzoekers. In China wordt er vooral aandacht besteed aan de samenhorigheid. De Chinese waarden lijken het huwelijk gelukkiger te maken en het risico op een echtscheiding te verlagen. Ook gaat het westen uit van een open discussie, terwijl onenigheid in China niet openlijk wordt geventileerd om de relatie niet te beschadigen.

Bron(nen):   Express.be