Experiment onthult wat 1 uur in de natuur doet met je brein

Een groep proefpersonen werd in tweeën gedeeld. Beiden helften ondergingen een hersenscan en moesten een vragenlijst invullen voor ze moesten gaan wandelen. De ene groep kreeg een route op door het centrum van Berlijn. De andere groep wandelde door een oud bos.

Na de wandeling werd de hersenscan herhaald en moesten de deelnemers weer een vragenlijst invullen.

De fMRI-scans toonden verminderde activiteit in de amygdala na een wandeling in het bos, rapporteren de onderzoekers , wat het idee ondersteunt dat de natuur gunstige effecten kan hebben in hersengebieden die betrokken zijn bij stress. En blijkbaar kan het in slechts 60 minuten gebeuren.

"De resultaten ondersteunen de eerder veronderstelde positieve relatie tussen natuur en hersengezondheid, maar dit is de eerste studie die het causale verband aantoont", zegt milieu-neurowetenschapper Simone Kühn, hoofd van de Lise Meitner Group for Environmental Neuroscience van het Max Planck Institute for Human. Ontwikkeling.

Deelnemers die een boswandeling maakten, rapporteerden ook meer focus en meer plezier van de wandeling zelf dan degenen die stadswandelingen maakten, een bevinding die consistent is met de fMRI-resultaten van het onderzoek en met eerder onderzoek.

De onderzoekers leerden ook iets interessants over proefpersonen die stadswandelingen maakten. Hoewel hun amygdala-activiteit niet afnam zoals degenen die natuurwandelingen maakten, nam het ook niet toe, ondanks een uur in een drukke stedelijke omgeving te hebben doorgebracht.

Bron(nen):   Study Finds