Vliegtuig zonder ramen is veel goedkoper

Vliegen zonder ramen, maar met een panoramisch uitzicht, dat kan binnen 12 jaar realiteit zijn. Leuk voor de passagier en vooral voor de luchtvaartindustrie. Want zonder ramen is het vliegtuig een stukje lichter en dat betekent een lager brandstofverbruik. Als een vliegtuig een procent minder weegt, dan bespaart het 0,75 procent brandstof. Zonder ramen is de romp van het vliegtuig dunner en het toestel in zijn geheel lichter. Dat kan dus een flinke kostenbesparing betekenen. Het Center for Process Innovation (CPI), dat het raamloze vliegtuig ontwikkelde, meldt ook dat door het ontbreken van ramen meer ruimte ontstaat in het vliegtuig, zodat de stoelen breder kunnen worden. Om passagiers toch te laten genieten van het uitzicht wil het CPI het hele vliegtuig aan de binnenkant bekleden met grote schermen, waarop het uitzicht wordt geprojecteerd. Dat wordt opgenomen door camera's aan de buitenkant van het vliegtuig. Het uitzicht zou daardoor nog veel spectaculairder zijn dan wat je normaal gesproken door een raampje ziet.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Kun je ook goed zien waar je neerstort als het vliegtuig ermee ophoudt.

  Verder, die stoelen. Haha. Ik denk niet dat die breder zullen worden. Denk dat er eerder extra stoelen ingepropt zullen worden. Maar goed, het ziet er cool uit. Ik zou er wel van genieten.

 2. Windows 8

  ” Het uitzicht zou daardoor nog veel spectaculairder zijn dan wat je normaal gesproken door een raampje ziet.”
  Goed dat dat even wordt vermeld, mijn 2 hersencellen konden het echt niet vatten.

 3. Meneer Dick

  En eigenlijk hebben tegenwoordig de piloten ook geen ramen meer nodig.

 4. Koper

  Dus je kijkt naar een beeldscherm en niet meer naar buiten. Dat wordt lekker claustrofobisch dan tenzij je in uhd realtime kan laten zien wat er zich buiten afspeelt. En gaat het om de zoveel tijd stuk waarna passagiers gaan paniekeren en hyperventileren. Wordt spannend allemaal.

 5. KarlRuprechtKroenen

  Dan kan men tenminste wel die BUK raket zien aankomen in full HD.

Reacties niet toegestaan