Mannenhart gaat sneller kloppen door de stem van een vruchtbare vrouw

Amerikaanse onderzoekers van de James Madison-universiteit hebben ontdekt dat het hart van mannen sneller klopt en dat hij zelfs tintelingen in de huid voelt als hij een vrouw hoort praten die op dat moment vruchtbaar is. Het zenuwstelsel reageert al voordat de man zich bewust realiseert dat hij zich aangetrokken voelt: Het effect treedt al op na slechts 5 seconden. Door hormonale schommelingen is de vrouwelijke stem ietwat lager tijdens de vruchtbare dagen. Dr Melanie Shoup-Knox: "Deze vaardigheid van mannen geeft hen een voordeel omdat ze aanvoelen welke vrouw vruchtbaar is, en dat helpt bij het kiezen van een partner. En het geeft vrouwen onbewust informatie over de menstruele fase waarin andere, concurrerende vrouwen zich bevinden, waardoor zij ook voordelen hebben."
Voor het onderzoek werden de stemmen van vrouwen op verschillende momenten in hun menstruele cyclus opgenomen. Daarna werden de opnames afgespeeld voor zowel mannen als vrouwen. De proefpersonen moesten de stemmen beoordelen op aantrekkelijkheid. Het bleek dat zowel mannen als vrouwen de stemmen van vrouwen die op dat moment ovuleerden aantrekkelijker vonden. En bij zowel mannen als vrouwen reageerde de huid 20% meer en nam de hartslag met ongeveer 5% toe.
 

Bron(nen):   Telegraph      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  bewust…

 2. Hector

  eenmaal boven de 40 kunnen vrouwen het dus wel vergeten en worden zij onzichtbaar voor mannen

  • Vlinder

   Vrouwen boven de veertig zijn nog vruchtbaar tenzij ze in de menopauze komen en dat is pas vaak boven de vijftig voordat dat gebeurt wel even beter je huiswerk doen en niet zo snel oordelen over vrouwen.

   (in antwoord op Hector)

Reacties niet toegestaan