Wetenschappers brengen remedie tegen kaalheid dichterbij

Ongeveer 50% van alle mannen boven de 50 lijdt aan de zogenaamde kaalheid van het mannelijke patroon. Dat zou echter binnenkort tot het verleden kunnen gaan behoren door het werk van wetenschappers van het Sanford-Burnham Medical Research Institute in Orlando, Florida. Deze onderzoekers waren namelijk in staat om nieuwe haren te laten groeien met behulp van menselijke stamcellen.

Eerder werd geprobeerd om dermale papilla cellen te creëren – die van vitaal belang zijn voor de vorming van haarfollikels – door gezonde exemplaren van de cellen te isoleren en in cultuur te brengen om hun aantal te doen toenemen. Het probleem hiermee is dat dermale papillae minder effectief worden als ze vermenigvuldigd worden.

Bij de productie van papilla cellen uit stamcellen wordt dat probleem omzeild. Deze techniek leidde al tot positieve resultaten bij ratten.

Universitair hoofddocent en onderzoeker Alexey Terskikh verwacht dat de procedure kan leiden tot meer doeltreffende haartransplantaties bij de mens: ‘Onze stamcellenmethode levert een onbeperkte bron van cellen van de patiënt voor transplantatie en wordt niet beperkt door de beschikbaarheid van bestaande haarfollikels (…) De volgende stap is om de humane dermale papilla cellen afkomstig van humane pluripotente stamcellen terug naar mensen te transplanteren.’ Deze laatste stap moet nog verder onderzocht worden.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in PLOS One.

Bron(nen):   The Telegraph      

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Nu ook met échte foto

  http://images.sciencedaily.com/2015/01/150127095919-large.jpg

 2. harrr

  Man man man, je wordt kaal, wat een drama….
  Voor mijn leeftijd heb ik dan nog een weelderige haardos, maar zou er werkelijk geen seconde van wakker liggen als , wegens ernstige kaalslag, de tondeuse er overheen moet.

  • Windows 8

   Dat zeg je omdat je het als onvermijdelijk ziet, denk ik.
   Net zoals armen zeggen “geld maakt niet gelukkig” of lelijkerds “schoonheid zit vanbinnen”
   (of Ernie : “was ik maar Bert” )

   (in antwoord op harrr)
  • Koper

   Jij hebt duidelijk geen idee wat kaalheid voor impact heeft. Mensen worden op uiterlijk beoordeeld. Mooie kinderen worden meer geknuffeld dan lelijke en mooie volwassenen verdienen significant meer dan lelijke.

   (in antwoord op harrr)
   • harrr

    de meeste mensen om mij heen millimeteren het inmiddels wegens te weinig over..
    Voor hun heeft het geen impact
    Voor mij ook niet

    (in antwoord op Koper)
    • Koper

     Uit tests blijkt dat het uiterlijk heel veel impact heeft op anderen. Aan mensen met een volle dos haar worden veel meer positieve eigenschappen toegedacht, die allemaal in de basis naar gezondheid teruggrijpen. Er zijn ontzettend leuke onderzoeken gedaan van interacties van mannen zonder en daarna mét professioneel haarstukje. Figuurlijk een verschil van dag en nacht hoe mensen er op reageren.

     (in antwoord op harrr)
     • harrr

      Mensen die mij beoordelen op de kwaliteit van mijn haardos mogen van mij wel doorwandelen naar elders, kan ik helemaal niets mee.
      Gelukkig ken ik ze dus niet. 😉

      (in antwoord op Koper)
 3. Koper

  Eén van de heilige gralen van de medische industrie. Kom je met een echt werkend middel tegen kaalheid dan ben je over 10 jaar rijker dan Bill Gates.

  • Windows 8

   Absoluut, zeker gezien de erectiepil er al is …

   (in antwoord op Koper)
   • Koper

    Die erectiepil is maar voor een heel beperkte doelgroep interessant. Een middel tegen kaalheid voor meer dan de helft van het aantal mannen. Dit is een superwinstgevende business als ze daadwerkelijk iets vinden.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Hoezo ‘beperkte doelgroep’? Ik heb (nog) geen problemen maar voor de zeldzame trio’s ligt er doosje Cialis klaar. Fantastisch middel. Werkt de hele day after door!
     En ik heb weet dat jonge(re) mannen het blauwe pilletje gebruiken in combinatie met alcohol. (en XTC)

     (in antwoord op Koper)

Reacties niet toegestaan