Mensen met een bril zijn slimmer

Volgens de wetenschap zijn mensen die brillen dragen intelligenter. Een nieuwe studie van het Universitair Medisch Centrum in Duitsland heeft aangetoond dat mensen die bijziend zijn meer tijd doorbrengen op school en een grotere kans om door te stromen naar het hoger onderwijs. Hiervoor onderzochten de onderzoekers meer dan 4600 Duitsers tussen de 35 en 74 jaar oud met bijziendheid. Hieruit bleek dat 53 procent van de afgestudeerden (HBO/WO) last heeft van een oogconditie, tegenover 24 procent van de mensen die stoppen met de middelbare school. Oftewel, bij mensen met een bril is de kans groter dat ze naar een hoge school of universiteit gaan en deze ook afmaken. Eerdere studies toonden ook al aan dat mensen met brillen intelligenter zijn, maar ook dat ze sneller een baan vinden. Uit een Brits onderzoek bleek dat een op de drie mensen denkt dat iemand met een bril er professioneler uitziet en dat bijna de helft denkt dat ze er intelligenter uit zien. Ook Amerikaanse advocaten raden hun cliënten aan om een bril te dragen in de rechtbank, omdat ze er dan minder bedreigend en betrouwbaarder uitzien. Dus mensen met een bril zijn officieel hoger opgeleid en als je een belangrijke sollicitatie hebt of voor de rechtbank moet verschijnen, kan je beter een bril dragen. Een mooi montuurtje kan wel eens het verschil maken.

Bron(nen):   Metro UK      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Niet alle mensen met een bril zijn bijziend Gilles

 2. FritsB

  Rare conclusie: als je blikveld van nature ruimer is ben je dommer. Is het niet eerder zo dat “men” denkt dat mensen met een bril beter opgeleid zijn, en dat “men” er grandioos naast kan zitten? Dan ben ik meer macho als ik een snor laat staan.

  • Windows 8

   Nee hoor, dat klopt.
   De druk van onze grote hersens vervormt de oogbol waardoor we een bril moeten dragen 😉

   (in antwoord op FritsB)
 3. Allard

  Haha ja, daarom draagt de premier ook een bril.

  • John_Rambo

   Precies. Als je goed kijkt zie je dat het glas van de bril van Rutte praktisch geen sterkte heeft. Was een idee van zijn spindoctor.

   (in antwoord op Allard)
 4. Dead Silence

  Britt en Ymke hebben er ook een.

 5. KarlRuprechtKroenen

  Op de Mensa borrels zie je toch ook niet overdreven veel mensen met brillen.

  • RhodBerth

   Hoogbegaafden maken minder vaak hun school af, dus als er bij de Mensa minder mensen met brillen lopen bevestigd dat beide stellingen 😉

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
 6. RhodBerth

  Hoger opgeleid is iets anders dan slimmer.
  Meer discipline, groter concentratievermogen, rechtlijnigere denkpatronen, etc. zorgen ervoor dat je verder komt op school, uiteraard gecombineerd met intelligentie.

  Op school leer je vooral reproduceren, je leest boeken en leert die en kent de materie. Slim zijn heeft meer te maken met het kunnen leggen van nieuwe verbanden en komen met nieuwe oplossingen.

 7. Burgermans

  Met een bril zie je er ook slimmer uit.

 8. Ko Herent

  Zijn blinden dan nog slimmer? Wat een onderzoek.

Reacties niet toegestaan