Die hippe baard is net zo smerig als je toilet

Een baard, bijna elke man heeft er een tegenwoordig. Erg fris is dat niet. In veel baarden zitten namelijk poepresten. Dat blijkt uit onderzoek van een Amerikaanse microbioloog. Een baard kan nog meer bacteriën bevatten dan een vieze wc. Microbioloog John Golobic van Quest Diagnostics in New Mexico, heeft voor zijn onderzoek monsters genomen van baarden van willekeurige mannen. "Normaal gesproken ben ik niet snel verbaasd, maar dit keer wel,'' zegt Golobic tegen Metro. ''Als dezelfde hoeveelheid bacteriën in de waterleiding zou zitten, dan zouden we die stilleggen en ontsmetten,'' zegt de wetenschapper. "Dit soort dingen vind je in ontlasting.” Om hun baard schoon te houden, raadt Golobic mannen aan om hun baard zo min mogelijk aan te raken.

Bron(nen):   Metro       

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Petercas

  Is wel makkelijk,als je soep hebt gegeten.kun je het twee weken daarna nog uit je baard eten,cupdesoep.

 2. FritsB

  Geeft niks, word je sterk van. Wij hadden vroeger als kind knuffelberen, katten, honden, marmotten, kippen. Om van mijn toetsenbord maar te zwijgen. Wat bezielt dit soort onderzoekers toch?

  • Dead Silence

   Precies. Ik heb 20 jaar tussen het vee op de boerderij gewerkt in mijn vrije en studententijd. Ik zoop water uit de bakken bij de beesten. Deed me goed.

   Nu heb ik een baard. In mijn bips. Daar zitten inderdaad poepresten in.

   (in antwoord op FritsB)
 3. Zmirlap

  Met je koptarrels…

 4. Burgermans

  Ik mag toch hopen dat onze Jeanette zichzelf wél scheert.

 5. harrr

  ” Een baard, bijna elke man heeft er een tegenwoordig. ”
  Ja… en dan hebben ze ook een jurk aan ..

  “Bijna elke man” yeah right

 6. Daniel

  Wat een flauw gezever zulle, mensen die afwassen met de hand en dus niet met de afwasmachine krijgen beduidend minder astma. Te hygiënisch is slecht voor de mens, zelf heb ik een baard en geen afwasmachine en supergezond. Kom daar nog maar eens om in deze wereld die vergeven is van slapjanussen en watjes. Ik heb ook nog een mening over Geert Wilders maar daar moet ik weer ergens anders voor zijn.

 7. Albert Bakker

  Zoals wel vaker het geval is met schreeuwende titels en verhalen in de pers over “wetenschappelijk onderzoek” is ook dit hele verhaal nergens op gebaseerd. Nergens..? Er zal toch wel iets van waar zijn? Nee, wat ik zeg: nergens op!

  http://www.theguardian.com/fashion/2015/may/04/no-need-for-men-to-get-flush-faced-about-faeces-in-beards

  Er was helemaal geen “onderzoek” door microbioloog Golobic naar baarden en alles wat hij zegt is uit context gehaald, losse woorden aan elkaar geplakt en vervolgens in de elkaar klakkeloos kopiërende pers steeds verder aangedikt en opgeleukt.

  Als hier in dit verhaal sprake is van poep dan zit het niet in baarden..

Reacties niet toegestaan