Bezorgde wetenschappers dringen aan op vervolgonderzoek wifi-straling

Naast de klimaatdiscussie die de bevolking verdeelt, is er ook de discussie over of wifi-straling nou wel of niet gevaarlijk is. Sommige mensen hebben er last van, anderen zweren erbij dat het geen enkel probleem is om thuis in 15 wifi-zones te slapen. Feit is dat wetenschappelijk onderzoek nog geen uitsluitsel heeft gegeven of nieuw beleid tot stand heeft gebracht. Daarom dringen 160 wetenschappers uit de hele wereld er bij de VN en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) op aan om vervolgonderzoek te doen over de gevaren van straling. De wetenschappers stellen dat we in het tijdperk leven van The Internet of Things (IoT). Straks zijn bijna alle apparaten in huis 'smart', waardoor we eindeloos met elkaar en met de apparaten kunnen communiceren. Ons lichaam wordt dus meer en meer blootgesteld aan wifi-straling. Volgens de groep hebben de wetenschap, de industrie en politici verschillende prioriteiten waardoor wetten over onnatuurlijke elektromagnetische velden lastig te bepalen zijn: 'Regeringen willen wetenschappelijke zekerheid, maar dat is er (nog) niet. De industrie stelt winst en groei voorop. Regeringen hebben die winst van de industrie nodig. Daarom roepen we nu regeringen op om onafhankelijk onderzoek te bekostigen'. Samen hebben heeft de groep meer dan 2000 onderzoeken gepubliceerd die te maken hebben met de gezondheidseffecten van wifi-straling. Dr. Martin Blank, Columbia University: 'Om onze kinderen, onszelf en ons ecosysteem te beschermen, moeten we blootstelling aan elektromagnetische straling verminderen en beschermende maatregelen nemen'. Zie hier zijn bezorgde oproep.

Bron(nen):   EMF Scientist.org      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Er valt kennelijk veel geld te verdienen in de bangmaak-industrie.

  • jandan

   dat is wel duidelijk.
   er zit in de nederlandse politiek een dictatoriale groepering die daar zijn bestaansrecht aan ontleent.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Dead Silence

    Milieu en CO2 zijn ook van die takken, waar linkschmenschparasieten hoogtij vieren.

    (in antwoord op jandan)
    • jandan

     wegkijkend rechts roept dat al jaren.
     geen weldenkend mens trapt daar meer in, behalve rechts natuurlijk…

     (in antwoord op Dead Silence)
 2. Sjaak

  En nu dan eindelijk de onderste steen maar eens boven.

 3. Grietver

  Onafhankelijk onderzoek door een groep die pleit voor beschermende maatregelen. Uit dat onderzoek gaat dus nooit komen dat het wel mee valt.
  In die zin is de gelijkenis met de klimaatdiscussie treffend: Het voorzorgsprincipe wordt gehanteerd, ook al zou het niet nodig zijn. De bangmaakindustrie profiteert in ieder geval.

Reacties niet toegestaan