“Er komt een lens waardoor je levenslang goed zult zien”

Een keer een lens laten inbrengen in je oog - behandeling die 8 minuten duurt - en vanaf dan levenslang zeer scherp zien, dichtbij en veraf. Dr. Garth Webb de founder en CEO van Ocumetics Technology Corp, zegt dat hij dat mogelijk gaat maken. Zijn bedrijf heeft patenten verworven op een lens die maakt dat je zicht altijd zeer goed blijft, beter dan nu met de beste lenzen en brillen. Het is de “Ocumetics Bionic Lens,” en er is door een team deskundigen 8 jaar gewerkt, zegt Webb, die een goede reputatie heeft. Je zult ook geen staar krijgen als je ouder wordt, want dat is een aandoening aan de natuurlijke lens en die heb je niet meer. Webb gaat zijn bionische lens nu eerst inbrengen bij dieren en bij blinde mensen. Hij verwacht dat de lens vanaf 2017 beschikbaar komt. Voor de jeugdigen: hij kan pas worden geplaatst vanaf 25 jaar, omdat het oog eerst helemaal moet zijn ontwikkeld

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Fantastisch!

 2. kwikfit

  Eerst zien, dan geloven 😉

 3. Burgermans

  “Gentlemen, we can rebuild him. We have the technology. We have the capability to make the world’s first bionic man. Steve Austin will be that man. Better than he was before. Better…stronger…faster.”

 4. Apekool

  Als het inderdaad zo mooi werkt ga ik er twee halen! Vraag me wel af hoe ze het voor elkaar krijgen dat je nog kan focussen, dat is precies het probleem met de huidige implantaten.

  Bronnen overigens: http://ocumetics.com/
  http://uk.businessinsider.com/ocumetics-bionic-lens-perfect-vision-at-every-age-2015-5

 5. Koper

  Eerst maar eens 20 jaar doorontwikkeling afwachten bij dit soort dingen. Bij versie 6.0 zit natuurlijk night vision en infrarood en dat wil ik niet mislopen.

Reacties niet toegestaan