Pure MDMA kan autistische volwassenen helpen tegen sociale angst

Ecstasy kan worden genomen door autistische volwassenen om hen te helpen meer open te zijn in sociale situaties, zo beweren Amerikaanse onderzoekers. Van de straatdrug - ook bekend door zijn medische naam MDMA - wordt aangenomen dat het een positieve stemming aanmoedigt als men zich onder vreemden bevindt en zo de sociale onhandigheid vermindert. Het gebruik van MDMA steeg in populariteit in de late jaren 1970 en vroege jaren 1980 en werd later berucht als de drug die nachtenlange ‘raves’ (techno dance party’s) aanwakkerden. Maar de bijwerkingen blijven positief en het middel staat er om bekend energie, euforie, emotionele warmte en empathie naar anderen te verhogen. Op basis van deze psychologische reacties zijn Amerikaanse onderzoekers van plan hun eerste studie uit te voeren met MDMA voor de behandeling van sociale angst. De voorlopige resultaten werden online gepubliceerd in het tijdschrift Progress in Neuro-Psychopharmacology & Biological Psychiatry biedt een overzicht van de therapeutische effecten van MDMA. Sociale angst is een veel voorkomend probleem bij autistische volwassenen, met name die goed genoeg functioneren om te kunnen voldoen aan de sociale normen. Gehoopt wordt dat ecstasy in zeldzame gevallen zal worden toegediend in klinische settings om gespannen gevoelens te verminderen en de relatie tussen een patiënt en zijn therapeut te verbeteren. Onderzoek naar de klinische toepassingen van MDMA gaat al tientallen jaren terug. Momenteel wordt het onderzocht voor de behandeling van de posttraumatische stressstoornis (PTSS) en gedrag dat verbonden is met autisme. Tussen 1996 en 2012 waren er in Engeland en Wales 577 sterfgevallen waarbij ecstasy / MDMA werd opgenomen op de overlijdensakte. Maar MDMA wordt ook als veilig en niet-verslavend gezien als het in kleine doses en gecontroleerde omgevingen gebruikt wordt. De drug is verboden in de Verenigde Staten sinds de jaren 1980, maar voor die tijd werd het getest op mogelijke therapeutische effecten en raakte het bekend omwille van zijn vermogen om een positieve stemming te stimuleren. Het helpt mensen meer open te praten en meer inzicht in zichzelf te krijgen.  

Bron(nen):   The Independent      

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KarlRuprechtKroenen

  Op naar een wereld zonder excentriekelingen.

 2. Burgermans

  Alle autisten op de E!

 3. bladvoormijnmond

  Geen angst meer? Erg gevaarlijk!

 4. Tim Schutte

  Tuurlijk ga die mensen nog ff drugs geven ook haha als ze naar God komen zijn ze er ook zo vanaf,had zelf ADD en sinds Ik een opnieuw geboren christen ben nergens geen last meer van totale rust gekregen…..

  • Zmirlap

   Dus jij denkt dat autisten beter worden van sprookjes? In dat geval moeten we alle downers van deze wereld ook rap naar de kerk brengen. Of wacht! Nee, die zitten er al!

   (in antwoord op Tim Schutte)
   • Tim Schutte

    Yep en als het een sprookje was hoe kom ik dan van mijn ADD af, van mijn depressie van 15 jaar en van 20 jaar zwaar blowen in 1 dag na opnieuw te zijn geboren en de Heilige Geest heb mogen ontvangen en veranderd in een ongelofelijke rust,vrede,blijdschap en vriendelijkheid ben compleet veranderd man haha maar allemaal een fabeltje,dan kom ik uit de fabeltjeskrant gozer….

    (in antwoord op Zmirlap)
    • Zmirlap

     Ik denk dat je je toen vooral heel erg aanstelde en dat je je mee hebt laten zuigen in het stempeltje dat je toen op
     Je voorhoofd kreeg van ‘deskundigen’. Dat god je rust brengt is heel fijn maar autisten worden niet beter van je geloof

     (in antwoord op Tim Schutte)
     • Tim Schutte

      Ja tuurlijk haha wat een onzin.Hij kan alles helen wat er te helen valt mits je op Hem vertrouwt en geloofd…..m’n tand was laatst ook afgebroken en zat vast tussen mijn tanden na 2 uur intens bidden zat ie weer op plek en nu nog steeds maar is ook onzin natuurlijk….ga lekker verder slapen of wordt wakker en beken je zonde en toon berouw,het is nog niet te laat maat!!!

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      Dat is wel écht te gek ja! Watnou tandarts!

      (in antwoord op Tim Schutte)
     • Tim Schutte

      Ja precies dus het is echt geen sprookje hoor Zmirlap 🙂

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      Ik geloof je

      (in antwoord op Tim Schutte)
     • Tim Schutte

      En God gaat binnenkort de wereld vernietigen ook,dus je kan Hem nog opzoeken en je van de zonde afkeren dan wordt je gered en krijg je eeuwig leven 🙂 en dat zal niet makkelijk worden heb het zelf ook best moeilijk want satan is lastig en de strijd ook,maar het alternatief is ook niet prettig 🙁

      http://www.gotquestions.org/Nederlands/hoe-kan-ik-behouden-worden.html

      (in antwoord op Zmirlap)
     • bas

      Jezus wat ben jij een omhoog gevallen tyfus gek pleur op et je godgezeer pedoiel

      (in antwoord op Tim Schutte)
     • Tim Schutte

      Ik verkondig alleen maar hoe het zit Bas of je het wil geloven of niet is aan jezelf,dus blijf maar schelden boeit mij niks hoor.Iedereen zal zich op een dag moeten verantwoorden voor zijn maker…..

      (in antwoord op bas)
 5. Zmirlap

  Oja? Dus jij denkt dat autisten beter worden van sprookjes? In dat geval moeten we alle downers van deze wereld ook rap naar de kerk brengen. Of wacht… Nee, die zitten er al!

Reacties niet toegestaan