Juli waarschijnlijk heetste maand van heetste jaar ooit

Uit de voorlopige gegevens van de NASA en van het Japanse Meteorologische Instituut blijkt dat we zeer waarschijnlijk weer een record te pakken hebben. Juli 2015 is vermoedelijk de heetste maand sinds het begin van de metingen. De vorige heetste maand juli kwam voor in 2011. Gemiddeld was juli 2015 0,02 graden warmer. Heel 2015 gaat ongetwijfeld ook records breken. Tot nu toe staat 2014 het hoogst op de lijst maar 2015 is goed op weg om dat record te doen sneuvelen. Alleen een sterke, mondiale temperatuurdaling kan dit proces nog tegenhouden. In veel gebieden in de wereld werden exceptionele temperaturen gemeten. In Oostenrijk, Spanje, Australië, Zuid-Amerika en in delen van Azië kwamen extreme hittegolven voor. In India stierven in mei ongeveer 2000 mensen als gevolg van de hitte en in Pakistan ongeveer 1200 mensen. Ondertussen is er nog de op til zijnde El Niño. Dit weersverschijnsel in de Stille Oceaan kan op korte termijn tot grote overstromingen en extreme droogte leiden. De grotere warmte van de oceaan en de atmosfeer stuurt oppervlaktetemperaturen de hoogte in. Volgens weerdeskundigen is deze El Niño één van de sterkste ooit, met tamelijk warmere oceaantemperaturen dan gemiddeld. Volgens wetenschappers is de opwarming van de aarde al een onomkeerbaar proces. Zelfs als er helemaal geen sprake meer zou zijn van de uitstoot van broeikasgassen, zou de opwarming van de aarde nog eeuwen doorgaan.    

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  “Sinds het begin van de metingen” is niet hetzelfde als “ooit”. Het klimaat van de Aarde gaat al vier miljard jaar op en neer, de mens heeft daar geen enkele invloed op.

  • giegel

   Jeetje Burgermans, als we jou toch niet hadden hier! Dacht ik even dat dat het echt nog nooit zo warm was geweest. Fijn dat je dat even goed uitlegt! Ook fijn om te weten dat de mens hier geen enkele invloed op heeft. Hoef ik me gelukkig niet schuldig te voelen omdat ik mijn afval niet scheid. Heeft wel.nl je ondertussen al benaderd om ook van die intelligente stukjes te gaan schrijven?
   Nogmaals dank voor je diepgang en verlichte blik op deze materie.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Dead Silence

    De fun is terug.

    (in antwoord op giegel)
   • Burgermans

    Graag gedaan, altijd van dienst mensen bij te scholen die feit en mening niet kunnen onderscheiden.

    (in antwoord op giegel)

Reacties niet toegestaan