Hersenen zien mannen als geheel en vrouwen als lichaamsdelen

Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Nebraska is gebleken dat mannen eerder als één geheel worden waargenomen, terwijl bij vrouwen wordt gekeken naar bepaalde lichaamsdelen (borsten, taille, ...). Vrouwen worden eerder als een object gezien, maar dat gebeurt zowel door mannen als door vrouwen. Volgens de onderzoekers komt dit door de media: lichaamsdelen van vrouwen worden gebruikt om allerlei producten aan te prijzen.

Bron(nen):   The Huffington Post      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Tja, het is natuurlijk niet netjes om een vrouw zo te ontleden, maar als liefhebber van het vrouwelijk schoon ontkom ik er ook niet aan om de voor mijn brein favoriete lichaamsdelen wat beter te bekijken.
  Sorry dames…

 2. Indenvreemde

  Zie het als een compliment naar vrouwen als een man naar hen kijkt.
  Een vrouw is dan geen object maar een aantrekkelijk wezen om naar te kijken.
  Is dat soms verkeerd en ben ik dan meteen een viezerik? Kom nou toch Zo is nu eenmaal de natuur en heeft totaal niet de bedoeling een vrouw alleen als lust object te zien. Zo kijk ik ook altijd naar mijn eigen vrouw en denk dan ” Wat een bevoorrecht man ben ik toch met jou aan mijn zijde”

  • nadine_v

   Uit het onderzoek blijkt juist dat vrouwen niet als 1 wezen bekeken worden, maar als onderdelen. Dat maakt je nog geen viezerik, want vrouwen kijken net zo naar vrouwen.

   (in antwoord op Indenvreemde)
 3. Harrie Vangangelt

  Bij contacten kijken ook vrouwen bij mannen naar de delen. Dat is al lang onderzocht. Gaan echter vaak met vrienden naar de sauna en al meer dan 20 jaar naturistisch op vakantie. Als ik terug denk aan de vrouwen die ik me nog herinner, kan ik me echt niet meer de delen herinneren, maar alleen totaal beelden. Ook van de laatste vakantie nog geen twee weken geleden. Delen voegen wat toe, maar staan dus, wat mij betreft, echt niet op zich zelf. Ook bij vrouwen niet. Vind dit dan ook een twijfelachtig verhaal.

  Harrie

Reacties niet toegestaan