Klimaatscepticus overtuigd: de aarde warmt snel op en het komt door de mens

Richard Muller, die niet veel geloofde van de paniekverhalen over de opwarming van de aarde, startte in 2010 de Berkeley Earth Surface Temperature. Nu, twee jaar later en na veel meten en vergelijken, is hij helemaal om: de aarde warmt razendsnel op en de oorzaak is de uitstoot van CO2 door de mens. I’m now going a step further: Humans are almost entirely the cause. By far the best match was to the record of atmospheric carbon dioxide, measured from atmospheric samples and air trapped in polar ice.

Bron(nen):   Mother Jones      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Alter Ego

  Ik ben helemaal “om”.
  Als een skeptikus dit zegt is het 300 procent waar.

  De mens leeft hier toevallig ook en mensen dijen ook uit.
  Dat we op de verkeerde weg zitten ben ik wel van overtuigt.

  De mens is ook maar een “foutje” van de natuur.
  Onze wereld is wreed.
  En misschien is het wel de bedoeling, net als al die andere ‘beschavingen’, dat we weer geruisloos verdwijnen.
  Geen enkele heeft het naverteld.
  Van de ene op de andere dag waren ze verdwenen en niemand weet waarom.
  Ook CO2 ?

  • kletsmajoor

   De natuur heeft geen bedoeling. De natuur gebeurt gewoon. Van ‘op de verkeerde weg zijn’ of ‘een foutje’ kan dan ook geen sprake zijn.

   Mensen daarentegen hebben wel bedoelingen. Als een groep mensen het heeft over ‘op de verkeerde weg zijn’ of ‘een foutje’ bedoelen ze eigenlijk dat andere mensen niet zelfstandig moeten nadenken, maar zich bij hen moeten aansluiten.

   (in antwoord op Alter Ego)
 2. grasspriet

  We weten nog veel te weinig over hoe weer- en warmtepatronen verlopen. Het is bekend dat er op de noordpool agrarische activiteiten zijn geweest, kunnen we ons nu ook niet voorstellen.

  Er is nog zoveel onduidelijk m.b.t. wat voor invloed de zon op onze planeet heeft enz. enz. enz.

  Ik sluit niet uit dat de mens meehelpt aan opwarming, maar denk ook dat onze invloed langs zo groot niet is dan wordt beweerd.
  Er zijn me net even te veel belangen van bepaalde partijen die er wel bij varen als wij geloven dat wij het doen.

  • Barry Gillis

   Onzin, de invloed van de zon is wel degenlijk uitgesloten als oorzaak van de huidige opwarming. enkel als je je ogen stijf dichthoud zie je wat jij ziet.

   (in antwoord op grasspriet)
 3. giegel

  Het water op onze planeet is de warmtebuffer die de temperatuur van de lucht bepaalt. Water zet uit bij temperatuurstijging, 20liter per 1000liter per graad C. Dus een oceaan die een gemiddelde diepte heeft van 1000m zal 20 meter stijgen bij 1 graad temperatuur stijging. Als de aarde (lees oceanen) inderdaad echt opwarmt, zien we dat het eerst aan onze kusten. De zeespiegel stijgt, 1,5-2mm per jaar. Maar komt dat nou door die uitzetting of door smeltende gletsjers?

 4. Heldoppantoffels

  Milieu is BIG busines geworden…

  Als reactie laat ik mijn CO2 even onderuit mijn rug glijden, ik geloof er namelijk geen ruk van!

  • Barry Gillis

   Oh ja het zijn de samenzwerende alarmisten die samenzweren om hun big business samenzwering blablablah

   geloof of niet ,feiten hebben het schijt aan wat we willen.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
 5. jgjananno

  Voor zover ik begreep stijgd de wereld temperatuur al meer dan 10 jaar niet meer.
  Verder staat de bevinding van Richard Muller nog ter discussie zie ook de column van Hans Labohm

 6. Bonusje

  Grafiek correspondeerd met start en toename niet van industrie maar van vliegverkeer dat 10% van alle transport uitmaakt en 90% van global warming met meer dan 3 °C.

  Alleen het usa luchtverkeer doet al 1,8°C en meer en dat werd met de WTC aanslag ontdekt toen dat usa luchtverkeer twee dagen aan de grond stond en de globale temeratuur binnen die twee dagen al met 1,8 °C daalde.

  GW kan wel Man made zijn maar de verkeerden krijgen de schuld en de rekeningen. Globalisatie import export is de dood van de Planeet.

  Ook is toch wel algemeen bekend te mogen noemen dat inzake global warming alle Wetenschappers die andere Data Aanwijzen ander verhaal hebben tot zwijgen gebracht worden en ook dat er selectief de krenten uit de Datapap worden gevist en heel de Russische gebiedsdata niet eens Meegenomen worden in de middelingen. Zo kun je van alles wel een brandend huis maken. Angst verdiend en verdiend goeT.

  Zelfs zijn er Data dat geheel het Zonnestelsel en andere Planeten ook tegelijk opwarmen.

  Wel mooi dat er triljoenen aan gwscams omgezet worden en heel de sciencebudgets er vet van zijn maar dat verhuld wel Waarheden die Redden kunnen. Wat te denken een drieklovendam dat China naar de Evenaar trekt met 40 jaar en waar zijn We dan? Wij maar denken dat het gw is en zelfs New York gaat onder een steeds dikker pak sneeuw geplaagd. Waarheid is dus best wel handig. @Bonusje

 7. Bonusje

  Kan nog wel doorgaan dat de gw een bewezen hoax is. En dat is door naar de geopolitieke activiteiten te kijken van de landen die ons die gw hoax aansmeren. Leggen zij dan kilometers zonnepanelen op daken genoeg? Laten zij dan windmolens voor de particulier betaalbaar blijvende toe? Dwingen zij nuts om daken te gebruiken en alternatieve energieopwekkingen? Waarom verzwijgen ze al 42 jaar zeer bruikbare aardwarmte van 180°C recht onder Ons en overal? Waarom zijn al hun militaire inspanningen dan op enkel olie gericht? En geen Cent om gw te bestrijden. Waarom zaaien ze armoeden en energiebelasting zodat We zelf ook niets kunnen?Waarom moet elke auto nog steeds 9865 pk aan boord hebben.Waarom is er geen op Stabilisatie en Duurzaamheid gerichte ontwikkeling en nog steed woninkjes die elke 20 tot 40 jaar afgebroken gaan worden?Waar zijn de 25 jaar geleden afgesproken en beloofde zelfvoorzienende huizen? Waarom wordt de economie niet omgezet naar nuts naar zinnig investeren en kopen en de Burger in charge zelf efficient bepaald wat van Waarde is zonder kooppush om nutteloze dingen?Duitsland heeft een kwijnende Zonnecelindustrie:Een Kansje zou ik zeggen:Maar wat doet deze regering?

  En zo kan deze lijst ellenlang worden. Want er is Meer Altijd MEER.
  Maar dat ze al van begin invloed vliegverkeer verzwijgen en dat er gratis mileuvriendelijke Aardwamte onder Onze Kont zit en heel het Land en Alle Volk Kan Voorzien is toch wel de bummer. Zelfs Aardwarmte opgezet naar perslucht waterstof en elektra en de karretjes kunnen ook gratis. NOPE alleen gebakken lucht en loze beloften als al meer dan 40 jaar. En een of ander idioot heeft voor exact dezelfden gekozen dus dat wordt betalen en zweten vrees ik dan.

Reacties niet toegestaan