Nieuwe behandeling tegen kaalheid ontdekt

Er zijn haast geen mannen of vrouwen die blij zullen zijn als ze vroegtijdig hun haar beginnen te verliezen en het is een probleem waar wetenschappers al lange tijd mee worstelen. Over de jaren heen zijn er al verschillende behandelingen gevonden die de effecten van kaalheid kunnen beperken, maar tot op heden is er nog geen middel gevonden dat ervoor kan zorgen dat de haren daadwerkelijk terug groeien. Daar komt nu mogelijk verandering in door de ontdekking van het medische centrum van de Columbia Universiteit in de Verenigde Staten. Ze zijn bezig met de ontwikkeling van een geneesmiddel dat de ontwikkeling van enzymen kan remmen en zo in sommige gevallen zorgt voor het herstel van de haargroei. Het onderzoeksteam heeft zich gericht op ‘alopecia areata’, een haaraandoening waarbij een persoon vrij plotseling op één plekje kaal wordt, maar de bevindingen kunnen ook gebruikt worden om verschillende andere typen van haaruitval te bestrijden. Het nieuwe geneesmiddel lijkt de haarproductie opnieuw op te starten, de proefmuizen hadden na een behandeling van drie weken hun oorspronkelijke haar weer terug. Er moet echter nog een hoop gebeuren voordat een soortgelijk medicijn klaar is om gebruikt te worden door mensen, maar het is een veelbelovende ontwikkeling in de strijd tegen kaalheid. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=6tPCqF0NmYE[/embed]

Bron(nen):   Science Alert      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Het afschuwelijke psyche verwoestende probleem der mannenkaalheid bestaat volgens mij alleen maar in de commerciële koppen van bedrijven die er goed geld aan willen verdienen. Ik ken werkelijk niemand die er mee kan zitten dat het dun/kaal wordt want de restanten millimeteren of scheren lost het op. Een kale kop is immers helemaal niet lelijk. En die enkeling die nog steeds geïndoctrineerd is door de haar-business moet gewoon wakker worden.
  (en nee, ik heb al mijn haar nog)

  • Dana Bade

   .…my friend’s sister is making $97 working on a PC onIine……..A few days ago new McLaren F1 subsequent after earning 18,512$,,,this was my previous month’s paycheck ,and-a little over, $17k Last month ..3-5 h/r of work a day ..with extra open doors & weekly paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over $83, p/h..Learn More right Here….
   1qru……..
   ➤➤
   ➤➤➤ http://GlobalEmploymentReportsTopStarJobsPrime/Get/$97hourly… ❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

   (in antwoord op harrr)
  • Blargh

   Vrouwen misschien Harrr?

   (in antwoord op harrr)
   • harrr

    Nog niet gezien dat iemand zn vrouw verloor aan haarverlies…

    (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     Het is misschien nog vroeg voor u maar er zijn ook vrouwen die hun haar verliezen

     (in antwoord op harrr)
     • harrr

      Neen, het is te vroeg voor u want ik typte in mijn eerste reactie niet voor niets “mannenkaalheid”…..
      we opletten he!!

      (in antwoord op Blargh)
 2. Janneke van Vught

  En nu? komt er over een maand of 3 een middel of methode die het probleem oplost? Elke keer weer lees je dat er een oplossing is maar nooit vind je die oplossing ergens terug.

 3. Heinz

  Mooi kaal is niet lelijk…

Reacties niet toegestaan