‘Toch geen einde van de wereld binnen 2 maanden’

Als je in de voorspellingen van de Maya's gelooft eindigt binnen twee maanden de wereld. Want op 21 december is de laatste dag van de zogenaamde 13e bak'tum en op dat moment zou de huidige cyclus van 144.000 dagen officieel tot een einde komen. Volgens velen betekent dit het einde van de Apocalyps, ofwel het einde der tijden. Een expert legt op space.com uit waarom we dit verontrustende nieuws toch niet zo serieus hoeven nemen. Volgens Maya-experts noemen oude bronnen inderdaad de datum van 21 december, maar bevat dit bewijs geen enkele aanwijzing tot enige Apocalyps. De experts hechten dan ook geen waarde aan de voorspellingen dat de wereld zou eindigen. Ze geloven dat de Maya's deze dag gevierd zouden hebben als een dag van spirituele hernieuwing. De volgende dag zouden ze dan hun kalender hebben aangepast, zoals ook wij dat elk jaar doen. Wellicht een geruststelling voor mensen die zich ernstig zorgen maken.

Bron(nen):   Space.com  Express  Bron foto  

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit52

  pfffffffffffffffffffffffffffffff een hele zorg minder!

 2. Indenvreemde

  Goh was het eigenlijk allang vergeten!!!!! Dat komt door 12 September , vandaar.

 3. FloatingSoulPeter

  Ik maak me nog steeds ernstig zorgen: de wereld zoals wij die kennen vergaat ook.
  Misschien niet dit jaar, maar zeker wel binnen 3 jaar.

 4. Edward_II

  “…het einde van de apocalypse.”
  Is die al begonnen dan?

  • FloatingSoulPeter

   Oh ja. Nu wel. Er is al aardig gegokt en gewed en het ziet er niet rooskleurig uit voor de meesten.
   Gelukkig zijn de meesten van ons onsterfelijk, dus dat gaat helemaal goed komen.
   Ik ben alleen bang dat de mensheid het niet na gaat vertellen.

   (in antwoord op Edward_II)
   • Edward_II

    Ik wil dan wel weten welke apocalypse we dit keer (na de voorgaande 623 voorspelde apocalypsen) krijgen. Wordt het die van de Griekse Baruch? Of die van de Syrische Baruch? Of die van Enoch? Die van Esdras? Die van Paulus? Of die uit het Egyptsiche Boek Der Doden? Of die van de Assyriers? Die van de Mesopotamiers? Van de Mithraisten? Van de Zoroastriers?
    Welke wordt het? Hoe kan ik weten wat ik aan moet trekken als ik niet weet of we vuur, vorst, storm, droogte of wolkbreuk krijgen?!

    (in antwoord op FloatingSoulPeter)
 5. dirkvank

  weer een totaal gelul artikel. De maya’s voorspellen helemaal niet het einde van de wereld, maar het einde van een bakhtun van 25920 jaar, zoals er al zovelen geindigd zijn zonder dat de wereld vergaat. Ik word een beetje moe van het feit dat elke keer weer wordt gezegd dat de maya’s het einde van de wereld voorspellen.

  • die_is_leuk

   Ja leuk Dirk, ben het met je eens…maar goed, pak het in het klein…neem 129jaar 4mnd en 2 weken….zoek in de geschiedenis boekjes naar de veldtocht van Napoleon en die van Adolf naar Rusland…dan zie je dat die precies op het ritme liggen…wisten we maar wat er 25920 jaar geleden gebeurd was?

   (in antwoord op dirkvank)
   • dirkvank

    oke, maar hoe kom je aan die 129.4.2. in dagen is dat ongeveer 47220, maar dat si geen 25920. vanwaar jouw 129.4.2?

    (in antwoord op die_is_leuk)
 6. disqus_EpQ3opFOf1

  Het is gewoon oud en nieuw voor hun

Reacties niet toegestaan