5 nutteloze lichaamsdelen, over van de evolutie

Het heeft miljoenen jaren geduurd tot we 200.000 jaar geleden werden wat we nu zijn: mens.

En er zijn een paar overblijfsels van die ontwikkeling, die ooit ergens nuttig voor waren, maar nu niet meer. Met name deze 5:

1. het staartbeentje. Aan het eind van onze ruggengraat zit het begin van wat vroeger onze staart was. Toen we nog liepen op vier poten was dat nuttig voor het evenwicht

2. Spieren in de oren. Veel dieren kunnen hun oren bewegen om ze af te stellen op de bron van het geluid. Je eigen hond, poes of konijn kunnen je dat laten zien. De spieren zitten er voor een deel nog, maar we hebben er niets aan.

3. De blindedarm. Nuttig toen ons dieet vrijwel uitsluitend bestand uit planten. Maar langzaam in onbruik geraakt

4. Verstandskiezen. Toen we nog ongekookt eten aten moest er stevig worden gekauwd. Toen we hadden ontdekt hoe voedsel makkelijker eetbaar wordt door het te verwarmen was dat minder nodig. Daarom werd onze kaak ook smaller. De verstandkiezen werd overbodig en er was ook niet echt meer plaats voor. Nu hebben alleen tandartsen er nog iets aan als bron van inkomsten.

5. Toen we nog behaard waren konden we onze vacht bewegen: als b ij een boze poes konden onze haren rechtop gaat staan bij onraad en we konden te temperatuur regelen. Het enige wat daar nog van over is is kippenvel. Nergens voor nodig.

[embed]https://twitter.com/techinsider/status/976424180467068928[/embed]