Echtscheiding zorgt voor slechte schoolresultaten

Een scheiding is van invloed op de resultaten die een kind op school haalt. Gemiddeld genomen behalen de kinderen van ouders die nog bij elkaar zijn de beste resultaten op school. Als je dan toch moet scheiden, is een co-oudergezin alsnog beter voor de kinderen dan een eenoudergezin. Op het gebied van de schoolresultaten dan. Dit blijkt allemaal uit een onderzoek van scheidingsdeskundige Ed Spruijt van de Universiteit van Utrecht. In het onderzoek volgde Spruijt 5.300 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs gedurende 5 jaar. Uit het onderzoek bleek dat in de gemiddelde klas van 30 leerlingen er minstens 6 kinderen waren met een nieuwe gezinssituatie. Naast het achterblijven van de schoolprestaties van deze kinderen bleek ook dat het welzijn van deze kinderen er onder leed in vergelijking met kinderen met een intacte gezinssituatie. De meeste nieuwe gezinssituaties bestaan uit een stiefvadergezin, waarbij de kinderen bij de biologische moeder en haar nieuwe partner wonen. Moeders zijn in elke gezinssituatie het belangrijkste voor het welzijn van de kinderen. Maar wat opvallend is, is dat een stiefvader meer invloed heeft dan een uitwonende biologische vader. Ten slotte merkte Spruijt op dat er onder hoogopgeleiden relatief minder gescheiden wordt dan onder laagopgeleiden. Dit komt waarschijnlijk doordat hoogopgeleide mensen beter kunnen communiceren, flexibeler conflicten kunnen oplossen en ze meer ruimte en geld hebben om zichzelf te ontplooien. En daarnaast weten hoogopgeleiden mensen vaak welke nadelen een scheiding heeft op hun kinderen.

Bron(nen):   De Standaard      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Juspol

  Wanneer komt eindelijk waarheidsvinding in Familierechtelijke kwesties? Gardner bestudeerde al sinds 1980 zo wat er nodig is en wat ook Familierechters zouden moeten in belang van het kind. In plaats van wat je hier in dit achterlijke verrotte land ziet: Onterechte vervreemding in gevallen met valse verklaringen in verweerschriften afgelegd door vele dames in Familierecht. En dat is dus geheel aantoonbaar ook nog eens.

  Je moet op je knieën gaan liggen hier wanneer vrouwen omgang frustreren en vervreemden, kinderen manipuleren en geestelijk mishandelen m.a.w.

  http://www.rgardner.com

  En daar helpt co-ouderschap niks tegen zeker niet wanneer dat soort vrouw borderliner is.

  En de ggz maar blijven zwijgen en verzwijgen in gezagskwesties?

  Kan het nog gekker eigenlijk, aangezien ze zich zo medeplichtig maken aan instandhouden van letterlijke kindermishandeling in gevallen door vrouwen met borderline o.a. gepleegd. Doch…..vele dames zonder die geestesstoornis flikken hetzelfde.

  Crimineel t.o.v. kinderen en het Kinderrechtenverdrag geachte politici en familierechters en geachte heer Spruijt wordt zo al jaren de grond in getrapt in Nederland en dat weten en wisten jullie al langer dan vandaag ook!

  Schandalige praktijken waar zelfs wetenschappers de mond maar over dicht blijken te houden.

  Dat is dan dat hypocriete Nederland voor kinderen! Fijne “rechtsstaat” Niet dus!

 2. Maart

  Het belang van je kind op 1 zetten is waar het om gaat. Been there, done that.
  moeilijk in het begin, maar is een kwestie van prioriteiten

 3. Bart Koppenol

  Spruijt weet donders goed dat al jaren er prima studie ligt sinds 1980 gedaan door de vermaarde Richard Gardner, kinderpsychiater. Inzake passyndroom bij kinderen en wat er aan gedaan moet en kan worden. Dat begint bij Familierecht zelve. Waarheidsvinding daar is 0,000 aangezien men in Nederland geen waarheidsvinding heeft in familierecht.

  Strafrecht wel.

  En angstvallig houden ze beiden gescheiden……

  Beste mensen eens komt het uit dat al die jaren al duizenden kinderen in Nederland gezag over werd gegeven zonder enig onderzoek aan moeders met en zonder borderlinesyndroom zelfs die kenmerken hadden en hebben bedrog liegen en manipulatie ook van kinderen.

  Dat heet vervreemden van verwekkers-vaders opzettellijk en is dientengevolge meestal een misdrijf ook nog eens en misdadig. Verduistering van Staat van individu Strafrecht te weten kinderen en geborenen. (236 Strafrecht). Niemand vervolgt dat in Nederland echter.

  Met andere woorden men zette kinderen nodeloos zonder vaders in die zaken wat ziekteverwekkend is gebleken. Gevolg Jeugdzorg loopt over en de ggz. http://www.rgardner.com voor Inf..
  o.a.

Reacties niet toegestaan