3D-printer maakt levende robot met rattencellen (video)

Wetenschappers zijn er in geslaagd met een 3D-printer een 'levende'  robot te maken. Het piepkleine apparaatje (de grootte van een rijstkorrel) beweegt zich voort dankzij ingebouwde cellen van het hart van een rat. Die cellen trekken uit zichzelf samen en duwen het mini-apparaatje voort. Het experiment is uitgevoerd aan de University of Illinois in de VS. De onderzoekers zeggen dat de robots op den duur bruikbaar kunnen zijn als levende sensors om bijvoorbeeld chemische verontreiniging op te sporen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit52

  eng

 2. The Final Countdown

  Ga maar naar huis. Lijkt nergens op. Ik ken meer ‘beesten’ die dit makkelijker kunnen na doen. Heel het leven is op 1 stuiptrekking gebaseerd.

  • Barry Gillis

   De relevantie zal u wel compleet ontgaan zijn, dus niet verwonderlijk dat u niet onder de indruk bent.

   U had misschien een complete cyborg van het type Cylon verwacht, maar dit is enkel een “proof of concept” een ontwikkeling van een techniek.

   Na verdere ontwikkeling kan dit leiden tot nieuwe productie methoden waarbij mini machines massaal geprint kunnen worden.Maar ja dat is natuurlijk niet sexy genoeg voor als je een humanoide vechtmachine met laserkanonnen als armen verwacht op basis van de kop van een artikel.

   (in antwoord op The Final Countdown)

Reacties niet toegestaan