De tien beste complottheorieën

Wetenschap
door Admin
donderdag, 04 juni 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Wat is er mooier dan een goede samenzweringstheorie? Bijna niets, want het mooie van een complottheorie is immers dat de onjuistheid ervan niet te bewijzen is. In de serie 'De tien beste' bewijst The Independent de lezer een dienst met een opsomming van de beste samenzweringstheorieën. Hier zijn ze:
  1. De landing van de Apollo op de maan in1969 heeft nooit plaatsgehad. Het is allemaal fake.
  2. Er is op 9/11 helemaal geen vliegtuig het Pentagon in gevlogen; de explosie is veroorzaakt door een Amerikaanse raket.
  3. William Shakespeare was in werkelijkheid sjeik Zubair uit Irak.
  4. Het is technisch allang mogelijk vrijwel gratis energie te produceren, maar de olieindustrie verhindert het gebruik van deze kennis.
  5. De Bermuda-driehoek. Duistere krachten verklaren het verdwijnen van vliegtuigen in dit deel van de Atlantische Oceaan.
  6. Geheime sektes controleren de wereld. Denk aan de vrijmetselaars, en de Bilderberg Conferentie van onze eigen prins Bernhard.
  7. Een hoed van aliuminumfolie kan ons beschermen tegen pogingen onze gedachten te lezen.
  8. Paul McCartney is al in 1966 overleden, en toen vervangen door een dubbelganger.
  9. Prinses Diana is vermoord in opdracht van het Britse koningshuis.
  10. UFO's bestaan, maar veel bewijsmateriaal daarvoor wordt achtergehouden, vooral door de Amerikaanse regering.
Over de vraag of de lijst helemaal adequaat is, valt te discussiëren. De vele theorieën over de werkelijke toedracht voor de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy had toch zeker niet mogen ontbreken? Welke complottheorie zou nog meer een plaats bij de eerst tien verdienen?
Bron(nen): The Independent