Drie slechte gewoonten die een teken zijn van intelligentie

Wetenschap
zaterdag, 24 augustus 2019 om 10:15
116483559 m
Te laat naar bed gaan, een bende maken van je huis en veel vloeken, het zijn vast geen eigenschappen waar je trots op bent, maar misschien kun je er wel weinig aan doen en komt het simpelweg omdat je zo slim bent. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze drie gewoonten kenmerkend zijn voor intelligente mensen.
Nachtbrakers Slimme kinderen groeien vaak op tot notoire nachtbrakers, blijkt uit een studie, waarover Psychology Today schrijft. Een ander onderzoek toont aan dat wie laat opblijft in het begin van zijn leven weliswaar voorbij wordt gestreefd door de vroege vogels, maar op latere leeftijd juist beter gaat presteren dan zijn vroeg opgestane leeftijdsgenoten.
Chaos Slordig schrijven is een kenmerk van intelligentie, maar ook de bende op je bureau kun je gooien op je exceptionele slimheid. Als je geen zin hebt om op te ruimen, zou dat kunnen betekenen dat je hersenen met andere belangrijkere dingen bezig zijn. Ook is rommel beter voor je creativiteit dan een opgeruimd huis, zo schrijven onderzoekers van de universiteit van Minnesota.
Vloeken Het idee dat vloeken een teken is van een gebrekkige vocabulaire klopt niet. Integendeel, uit een nieuwe studie in Language Sciences blijkt dat de grootte van de woordenschat geen enkele invloed heeft op het aantal gebruikte vloekwoorden. Wel is er een overeenkomst tussen de karaktereigenschappen van slimme mensen en die van mensen die veel vloeken.
Bron(nen): The Independent