Mannen die vreemdgaan hebben meer kans op een penisbreuk

Wetenschap
zaterdag, 08 oktober 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Uit een onderzoek van de Universiteit van Maryland blijkt dat mannen die vreemdgaan meer kans hebben op een penisbreuk. Dr. Andrew Kramer, uroloog, behandelde tussen 2007 en 2011 16 mannen die hiervoor geopereerd moesten worden. Eigenlijk gaat het om een breuk van de tunica albuginea, het membraan rond de zwellichamen van de penis. Er is bijna altijd een operatie nodig, anders heb je kans op blijvende gevolgen, waaronder een abnormale kromming van de penis of impotentie.
Bij het bestuderen van de dossiers viel het Dr. Kramer op dat er in 50% van de gevallen sprake was van buitenechtelijke seks. Waar ligt dat aan? Seks met een ander dan je vaste partner heeft vaker plaats op een aparte locatie, zoals de lift, de achterbank van de auto of het kopieerapparaat. Bij slechts 3 van de 16 mannen gebeurde het in bed. Bovendien gaat het er bij vluggertjes vaak ruwer aan toe.
Maar ook in je eigen slaapkamer met je eigen vrouw ben je niet veilig: pas op met acrobatische standjes, want voor je het weet knapt er wat en dat kan behoorlijk pijn doen.
Bron(nen): CBS News